Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

De eventuele privatisering van de staatsbank laat binnen- en buitenlandse sectorgenoten van Belfius niet onberoerd. De blijken van interesse worden financieel ook steeds interessanter tegenover wat de staat in 2011 betaalde bij de nationalisering van Belfius.

België legde toen 4 miljard euro op tafel om Belfius uit de omvallende Dexia-groep los te weken. Nu circuleren er bedragen van 5 tot 6 miljard euro.

Volgens een bron van De Tijd hebben sommige bieders meer oog voor de verzekeringstak dan voor Belfius-Bank. De federale regering zette volgens de krant nog geen enkele stap om een verkoop of beursintroductie voor te bereiden. Hoe dan ook heeft Belfius nog werk aan de winkel. De bank moet nog een deel van haar Dexia-erfenis opkuisen. Belfius zit bovendien ook met het probleem Arco.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.De eventuele privatisering van de staatsbank laat binnen- en buitenlandse sectorgenoten van Belfius niet onberoerd. De blijken van interesse worden financieel ook steeds interessanter tegenover wat de staat in 2011 betaalde bij de nationalisering van Belfius. België legde toen 4 miljard euro op tafel om Belfius uit de omvallende Dexia-groep los te weken. Nu circuleren er bedragen van 5 tot 6 miljard euro. Volgens een bron van De Tijd hebben sommige bieders meer oog voor de verzekeringstak dan voor Belfius-Bank. De federale regering zette volgens de krant nog geen enkele stap om een verkoop of beursintroductie voor te bereiden. Hoe dan ook heeft Belfius nog werk aan de winkel. De bank moet nog een deel van haar Dexia-erfenis opkuisen. Belfius zit bovendien ook met het probleem Arco. (Belga/RR)