De VDAB registreerde vorig jaar 179.308 vacatures om precies te zijn. Dat stemt overeen met een toename met 12,7 procent in vergelijking met 2014.

De grootste stijging kwam op rekening van de middengeschoolden: +22,1 procent. De vacatures voor hooggeschoolden stegen met 17,1 procent. De vraag naar laaggeschoolden steeg het afgelopen jaar met 5,1 procent.

De laatste twaalf maanden kende vooral de secundaire sector een opvallende stijging van het aantal ontvangen vacatures. In de metaalsector, de bouwsector en de sector 'dranken, voeding en tabak' werden in 2015 duidelijk meer vacatures gemeld dan in 2014. Ook in de gezondheidszorg en in de horecasector en toeristische sector registreerde de VDAB beduidend meer vacatures.

In bepaalde sectoren was er evenwel een terugval van de werkgelegenheid. Dat was het geval in de 'kleine sector' 'Textiel, kleding en schoeisel' (-20,0 procent). Ook in de sector 'Vervaardiging van transportmiddelen' was er een (lichte) terugval (-2,1 procent).

(BO)

De VDAB registreerde vorig jaar 179.308 vacatures om precies te zijn. Dat stemt overeen met een toename met 12,7 procent in vergelijking met 2014.De grootste stijging kwam op rekening van de middengeschoolden: +22,1 procent. De vacatures voor hooggeschoolden stegen met 17,1 procent. De vraag naar laaggeschoolden steeg het afgelopen jaar met 5,1 procent. De laatste twaalf maanden kende vooral de secundaire sector een opvallende stijging van het aantal ontvangen vacatures. In de metaalsector, de bouwsector en de sector 'dranken, voeding en tabak' werden in 2015 duidelijk meer vacatures gemeld dan in 2014. Ook in de gezondheidszorg en in de horecasector en toeristische sector registreerde de VDAB beduidend meer vacatures. In bepaalde sectoren was er evenwel een terugval van de werkgelegenheid. Dat was het geval in de 'kleine sector' 'Textiel, kleding en schoeisel' (-20,0 procent). Ook in de sector 'Vervaardiging van transportmiddelen' was er een (lichte) terugval (-2,1 procent). (BO)