De gids komt er volgens het VBO omdat tewerkstelling een motor is voor de integratie van asielzoekers en vluchtelingen. 'Hoewel niet elke vluchteling een gekwalificeerde werkkracht is, en culturele verschillen soms moeilijk overbrugbaar lijken, is het de moeite waard om opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden te overwegen en te realiseren', luidt het in het voorwoord van de publicatie.

In de gids worden de mogelijkheden en voordelen van de tewerkstelling van vluchtelingen en asielzoekers opgesomd, en krijgen geïnteresseerde werkgevers een concreet antwoord op de vraag wat ze moeten doen als ze een vluchteling of asielzoeker willen aanwerven.

Volgens gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans tonen het VBO en zijn sectoren met de gids aan 'dat ze meer zijn dan alleen een sociale partner, maar ook een actieve maatschappelijke speler die gevoelig is voor de grote uitdagingen van onze tijd'.

De praktische leidraad is een van de uitkomsten van een taskforce. Die zette het VBO in september vorig jaar op poten om te werken rond de problematiek van de vluchtelingenstroom in België. In het kader daarvan gingen verscheidene werkgroepen aan de slag. De voorbije maanden waren er vergaderingen en ontmoetingen met ngo's, overheidsorganisaties, arbeidsbemiddelingsdiensten en ook politieke organen. (BELGA/JVL)

De gids komt er volgens het VBO omdat tewerkstelling een motor is voor de integratie van asielzoekers en vluchtelingen. 'Hoewel niet elke vluchteling een gekwalificeerde werkkracht is, en culturele verschillen soms moeilijk overbrugbaar lijken, is het de moeite waard om opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden te overwegen en te realiseren', luidt het in het voorwoord van de publicatie. In de gids worden de mogelijkheden en voordelen van de tewerkstelling van vluchtelingen en asielzoekers opgesomd, en krijgen geïnteresseerde werkgevers een concreet antwoord op de vraag wat ze moeten doen als ze een vluchteling of asielzoeker willen aanwerven. Volgens gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans tonen het VBO en zijn sectoren met de gids aan 'dat ze meer zijn dan alleen een sociale partner, maar ook een actieve maatschappelijke speler die gevoelig is voor de grote uitdagingen van onze tijd'.De praktische leidraad is een van de uitkomsten van een taskforce. Die zette het VBO in september vorig jaar op poten om te werken rond de problematiek van de vluchtelingenstroom in België. In het kader daarvan gingen verscheidene werkgroepen aan de slag. De voorbije maanden waren er vergaderingen en ontmoetingen met ngo's, overheidsorganisaties, arbeidsbemiddelingsdiensten en ook politieke organen. (BELGA/JVL)