De Amerikaans-Belgische transactiebeveiliger Vasco Data Security steeg dit jaar al 270 percent op de Amerikaanse beurs Nasdaq. Een nieuw contract met de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ (BTMU) dreef het aandeel opnieuw een paar percentjes hoger.

Vasco mag de smartphones van de mobiele klanten van BTMU met zijn Digipass for Mobile app beveiligen. De cliënten van BTMU gebruikten al een fysieke Digipass in bankkaartformaat voor online banking. "In de praktijk lieten veel Japanners die thuis. Wij leveren nu gebruiksvriendelijkheid. Je smartphone heb je altijd bij je", vertelt woordvoerster Lies Florentie van Vasco.

Volgens president en chief operating officer Jan Valcke van Vasco neemt de diefstal van gebruikersnamen en paswoorden in Japan toe door phishingaanvallen en spoofingtechnieken, net als in de rest van de wereld.

BTMU is de grootste bank van Japan en onderdeel van één van de tien grootste financiële groepen van de wereld. Vorig jaar sloot Vasco al een contract met Sumitomo Mitsui Banking Cooperation, een andere grote Japanse bank. Vasco claimt de nr. 2 positie onder de authenticatieaanbieders in Azië.

De Digipass software of de Digipass-toestellen die de klanten gratis krijgen zijn maar het halve verhaal. De verificatie van de eenmalige wachtwoorden gebeurt op het VACMAN Controller authenticatieplatform van Vasco. Een bedrag van de transactie is niet meegedeeld.

De Amerikaans-Belgische transactiebeveiliger Vasco Data Security steeg dit jaar al 270 percent op de Amerikaanse beurs Nasdaq. Een nieuw contract met de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ (BTMU) dreef het aandeel opnieuw een paar percentjes hoger. Vasco mag de smartphones van de mobiele klanten van BTMU met zijn Digipass for Mobile app beveiligen. De cliënten van BTMU gebruikten al een fysieke Digipass in bankkaartformaat voor online banking. "In de praktijk lieten veel Japanners die thuis. Wij leveren nu gebruiksvriendelijkheid. Je smartphone heb je altijd bij je", vertelt woordvoerster Lies Florentie van Vasco. Volgens president en chief operating officer Jan Valcke van Vasco neemt de diefstal van gebruikersnamen en paswoorden in Japan toe door phishingaanvallen en spoofingtechnieken, net als in de rest van de wereld. BTMU is de grootste bank van Japan en onderdeel van één van de tien grootste financiële groepen van de wereld. Vorig jaar sloot Vasco al een contract met Sumitomo Mitsui Banking Cooperation, een andere grote Japanse bank. Vasco claimt de nr. 2 positie onder de authenticatieaanbieders in Azië. De Digipass software of de Digipass-toestellen die de klanten gratis krijgen zijn maar het halve verhaal. De verificatie van de eenmalige wachtwoorden gebeurt op het VACMAN Controller authenticatieplatform van Vasco. Een bedrag van de transactie is niet meegedeeld.