Vanbreda Risk & Benefits uit Antwerpen kende de voorbije jaren een forse groei. De omzet steeg van 38,5 miljoen euro in 2004 tot 71,2 miljoen euro vorig jaar. Op enkele kleine overnames na, was de groei bijna exclusief organisch. Dat is opmerkelijk omdat de bedrijfsverzekeringen, de specialiteit van Vanbreda, een mature markt vormen.

De makelaar, die zich richt op ondernemingen en andere instellingen, heeft niets te maken met de Bank Van Breda, die gecontroleerd wordt door de holding Ackermans & van Haaren. Vanbreda Risk & Benefits is in handen van de families Leysen en Van Antwerpen. Lange tijd was Mark Leysen de CEO. Een jaar geleden stelde de onderneming een externe CEO aan. Pedro Matthynssens stond mee aan de wieg van Capco en werkte de voorbije jaren als partner bij Boston Consulting Group.

Matthynssens wil de groei in België doortrekken, maar hij mikt ook op een stevige expansie in Nederland. Daar boekt de verzekeringsmakelaar 5,73 miljoen euro omzet. Door de samenwerking tussen België en Nederland te intensifiëren, wil Matthynssens dat cijfer omhoog duwen. "We zijn nu een van de marktleiders in België, en we willen dat worden op Benelux-schaal", zegt hij. "We bekijken ook of we door acquisities onze positie in Nederland kunnen versterken."

Lees het interview met CEO Pedro Matthynssens van Vanbreda Risk & Benefits in Trends van deze week.

Vanbreda Risk & Benefits uit Antwerpen kende de voorbije jaren een forse groei. De omzet steeg van 38,5 miljoen euro in 2004 tot 71,2 miljoen euro vorig jaar. Op enkele kleine overnames na, was de groei bijna exclusief organisch. Dat is opmerkelijk omdat de bedrijfsverzekeringen, de specialiteit van Vanbreda, een mature markt vormen. De makelaar, die zich richt op ondernemingen en andere instellingen, heeft niets te maken met de Bank Van Breda, die gecontroleerd wordt door de holding Ackermans & van Haaren. Vanbreda Risk & Benefits is in handen van de families Leysen en Van Antwerpen. Lange tijd was Mark Leysen de CEO. Een jaar geleden stelde de onderneming een externe CEO aan. Pedro Matthynssens stond mee aan de wieg van Capco en werkte de voorbije jaren als partner bij Boston Consulting Group. Matthynssens wil de groei in België doortrekken, maar hij mikt ook op een stevige expansie in Nederland. Daar boekt de verzekeringsmakelaar 5,73 miljoen euro omzet. Door de samenwerking tussen België en Nederland te intensifiëren, wil Matthynssens dat cijfer omhoog duwen. "We zijn nu een van de marktleiders in België, en we willen dat worden op Benelux-schaal", zegt hij. "We bekijken ook of we door acquisities onze positie in Nederland kunnen versterken." Lees het interview met CEO Pedro Matthynssens van Vanbreda Risk & Benefits in Trends van deze week.