Volgens minister van Financiën Van Overtveldt is er bij Optima Bank geld genoeg om de minimale garantie van 100.000 euro uit te betalen aan de depositohouders van de Gentse financiële groep. Dat zegt de minister in een interview met Kanaal Z.

Optima Bank staat overigens al sinds 13 mei onder toezicht van de Nationale Bank, blijkt uit het Staatsblad. Sindsdien controleren 2 bedrijfsrevisoren alle beslissingen bij Optima. Nader onderzoek door de Nationale Bank heeft uiteindelijk geleid tot het intrekken van de vergunning, verduidelijkt Van Overtveldt, die de regulatoren in ons land looft voor het -puik werk' dat ze geleverd hebben. (SW/BO)

Volgens minister van Financiën Van Overtveldt is er bij Optima Bank geld genoeg om de minimale garantie van 100.000 euro uit te betalen aan de depositohouders van de Gentse financiële groep. Dat zegt de minister in een interview met Kanaal Z.Optima Bank staat overigens al sinds 13 mei onder toezicht van de Nationale Bank, blijkt uit het Staatsblad. Sindsdien controleren 2 bedrijfsrevisoren alle beslissingen bij Optima. Nader onderzoek door de Nationale Bank heeft uiteindelijk geleid tot het intrekken van de vergunning, verduidelijkt Van Overtveldt, die de regulatoren in ons land looft voor het -puik werk' dat ze geleverd hebben. (SW/BO)