Het allereerste interview van Filip Van Hool was meteen raak. De topman van de gelijknamige voertuigenbouwer uit Koningshooikt, uitte vorige week in Trends zijn bezorgdheid over de loonlasten in België. Die kunnen leiden tot een verhuis van de productie uit eigen land.

De woorden misten hun effect niet. Het personeel legde vorige donderdagvoormiddag een uur het werk neer. Later die dag leidde het interview tot een N-VA-interpellatie in het Vlaams Parlement, en een bijkomende waarschuwing over de hoge loonlasten in België door Volvo Cars-topman Geert Bruyneel.

Maandag kwam dan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) naar Koningshooikt voor een gesprek. "Wat we nu naar voren brengen, weet men in de sector al lang", reageert Filip Van Hool. "Maar het is positief dat er nu duidelijk ook interesse is vanuit politieke hoek. Onze thema's worden bespreekbaar". (WR)

Het allereerste interview van Filip Van Hool was meteen raak. De topman van de gelijknamige voertuigenbouwer uit Koningshooikt, uitte vorige week in Trends zijn bezorgdheid over de loonlasten in België. Die kunnen leiden tot een verhuis van de productie uit eigen land.De woorden misten hun effect niet. Het personeel legde vorige donderdagvoormiddag een uur het werk neer. Later die dag leidde het interview tot een N-VA-interpellatie in het Vlaams Parlement, en een bijkomende waarschuwing over de hoge loonlasten in België door Volvo Cars-topman Geert Bruyneel.Maandag kwam dan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) naar Koningshooikt voor een gesprek. "Wat we nu naar voren brengen, weet men in de sector al lang", reageert Filip Van Hool. "Maar het is positief dat er nu duidelijk ook interesse is vanuit politieke hoek. Onze thema's worden bespreekbaar". (WR)