Afvaldienstverlener Van Gansewinkel neemt de Belgische afval- en milieuonderdelen van het Franse Veolia over, met uitzondering van de gevaarlijke activiteiten.

Dat meldt Van Gansewinkel in een persbericht, zonder financiële details vrij te geven. De overname, die gefinancierd wordt met door aandeelhouders CVC Capital Partners en KKR ingebrachte fondsen, zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Overname

Eind maart raakte bekend dat Veolia zijn Belgische afvalpoot - het vroegere Biffa België - in de etalage zette. Van Gansewinkel was in 2006 al een van de gegadigden voor een overname van Biffa België, maar moest toen het onderspit delven tegen Veolia.

Veolia Environmental Services Belgium telt ongeveer 13.000 klanten en realiseert met een 450-tal medewerkers een omzet van bijna 100 miljoen euro. Volgens Van Gansewinkel is de onderneming complementair aan Van Gansewinkel België, en zal de overname direct positief bijdragen aan het bedrijfsresultaat en de operationele cash flow van Van Gansewinkel Groep.

Na de overname zal Van Gansewinkel in België zowat 1.600 mensen tewerkstellen, goed voor een jaarlijkse omzet van 314 miljoen euro. (Belga)

Afvaldienstverlener Van Gansewinkel neemt de Belgische afval- en milieuonderdelen van het Franse Veolia over, met uitzondering van de gevaarlijke activiteiten. Dat meldt Van Gansewinkel in een persbericht, zonder financiële details vrij te geven. De overname, die gefinancierd wordt met door aandeelhouders CVC Capital Partners en KKR ingebrachte fondsen, zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Overname Eind maart raakte bekend dat Veolia zijn Belgische afvalpoot - het vroegere Biffa België - in de etalage zette. Van Gansewinkel was in 2006 al een van de gegadigden voor een overname van Biffa België, maar moest toen het onderspit delven tegen Veolia. Veolia Environmental Services Belgium telt ongeveer 13.000 klanten en realiseert met een 450-tal medewerkers een omzet van bijna 100 miljoen euro. Volgens Van Gansewinkel is de onderneming complementair aan Van Gansewinkel België, en zal de overname direct positief bijdragen aan het bedrijfsresultaat en de operationele cash flow van Van Gansewinkel Groep. Na de overname zal Van Gansewinkel in België zowat 1.600 mensen tewerkstellen, goed voor een jaarlijkse omzet van 314 miljoen euro. (Belga)