Gedurende die periode verwerft Valcke het alleenrecht om alle fitnesstoestellen van Life Fitness (een dochter van Brunswick) te verkopen en te verdelen op de Franse markt. Life Fitness is wereldwijd marktleider in zijn sector.

"Voor Valcke Services is dat een enorme stap voorwaarts", zegt Henri Valcke namens de gelijknamige groep. "Op termijn kan dit contract een tegenwaarde vertegenwoordigen van zowat 25 miljoen euro per jaar. Frankrijk telt immers zo'n 3000 fitnesscentra, en daarnaast zijn ook hotels en scholen potentiële afnemers. Fitness is, in het kader van een gezondere levensstijl, een rage en dat geldt ook bij onze zuiderburen."

Valcke Services is een dynamisch familiebedrijf in de derde generatie, goed voor 17 miljoen euro omzet en 150 werknemers. De familie Valcke is bepaald geen onbekende voor Brunswick. In 1992 al werd de Vlaamse groep de exclusieve agent van Brunswick voor de verdeling van bowlingmateriaal in België, Frankrijk, en Franstalig Zwitserland. Daar kwam inmiddels ook al Nederland en 'Franstalig' Afrika bij. Valcke helpt Brunswick ook als agent voor de installatie van nieuwe bowlings.

Naar verwachting zal de divisie fitness bij Valcke Services nu snel
groter worden dan de activiteiten in de bowlingwereld. Valcke exploiteert zes eigen bowlings (drie in België, drie in Frankrijk) waaronder één van de grootste bowlings van Europa in Saint-Maximin, even ten noorden van Parijs. "Met de schaalvergroting in fitness garanderen we meer dan ooit de continuïteit van onze firma", aldus eigenaar Luc Valcke.

KC

Gedurende die periode verwerft Valcke het alleenrecht om alle fitnesstoestellen van Life Fitness (een dochter van Brunswick) te verkopen en te verdelen op de Franse markt. Life Fitness is wereldwijd marktleider in zijn sector. "Voor Valcke Services is dat een enorme stap voorwaarts", zegt Henri Valcke namens de gelijknamige groep. "Op termijn kan dit contract een tegenwaarde vertegenwoordigen van zowat 25 miljoen euro per jaar. Frankrijk telt immers zo'n 3000 fitnesscentra, en daarnaast zijn ook hotels en scholen potentiële afnemers. Fitness is, in het kader van een gezondere levensstijl, een rage en dat geldt ook bij onze zuiderburen." Valcke Services is een dynamisch familiebedrijf in de derde generatie, goed voor 17 miljoen euro omzet en 150 werknemers. De familie Valcke is bepaald geen onbekende voor Brunswick. In 1992 al werd de Vlaamse groep de exclusieve agent van Brunswick voor de verdeling van bowlingmateriaal in België, Frankrijk, en Franstalig Zwitserland. Daar kwam inmiddels ook al Nederland en 'Franstalig' Afrika bij. Valcke helpt Brunswick ook als agent voor de installatie van nieuwe bowlings. Naar verwachting zal de divisie fitness bij Valcke Services nu snel groter worden dan de activiteiten in de bowlingwereld. Valcke exploiteert zes eigen bowlings (drie in België, drie in Frankrijk) waaronder één van de grootste bowlings van Europa in Saint-Maximin, even ten noorden van Parijs. "Met de schaalvergroting in fitness garanderen we meer dan ooit de continuïteit van onze firma", aldus eigenaar Luc Valcke. KC