Na de socialistische vakbond BBTK (Setca) gaan ook de christelijke bediendebonden LBC en CNE (Franstalig) en de liberale ACLVB akkoord met het sociaal plan voor de herstructurering bij de Nederlandse bank-verzekeraar ING. Mogelijk volgt woensdag de ondertekening, zo klinkt het in vakbondskringen.

De Franstalige krant L'Echo had al gemeld dat bij de socialistische vakbond een ruime meerderheid van de achterban ingestemd heeft met de plannen, wat uiteindelijk ook bevestigd werd bij de vakbond.

De BBBTK-Setca-achterban in de drie landsdelen stemde in met het plan, verduidelijkt secretaris-generaal Jean-Michel Cappoen. "Woensdag moet er nog verder gewerkt worden aan de teksten, maar het is de intentie om morgen te tekenen", voegt een tweede BBTK'er toe. Een gelijkaardige reactie werd vernomen bij LBC. "We hebben een mandaat om te tekenen. Morgen werken we wel nog aan de teksten", klinkt het bij de vakbond. De drie bonden komen woensdag samen.

Ook bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE werd groen licht gegeven. CNE keurde 'met reserves' de plannen van de directie goed, aldus nationaal secretaris Philippe Samek. Het plan verwerpen zou 'de onzekerheid behouden' en betekenen dat het overleg opnieuw van nul zou moeten worden opgestart. Na bevraging van de basis stemde drie vierde van het comité in, maar er was discussie op meerdere punten.

"We hebben een positief signaal gekregen van onze mandatarissen", zegt Maarten Dedeyne van de liberale vakbond ACLVB. "Maar we hebben ook nog verschillende bezorgdheden en bemerkingen meegekregen die we zullen meegeven aan de directie. Morgen staat een nieuwe ontmoeting met de directie op de agenda, klinkt het. Dedeyne verwacht een 'duidelijk antwoord op onze bezorgdheden om te kunnen ondertekenen". Er is sprake van een absolute meerderheid bij de bond. Het zou kunnen dat de teksten morgen/woensdag 29 maart ondertekend worden als ze klaar zijn, maar dat kan ook nog later gebeuren.

Na de socialistische vakbond BBTK (Setca) gaan ook de christelijke bediendebonden LBC en CNE (Franstalig) en de liberale ACLVB akkoord met het sociaal plan voor de herstructurering bij de Nederlandse bank-verzekeraar ING. Mogelijk volgt woensdag de ondertekening, zo klinkt het in vakbondskringen.De Franstalige krant L'Echo had al gemeld dat bij de socialistische vakbond een ruime meerderheid van de achterban ingestemd heeft met de plannen, wat uiteindelijk ook bevestigd werd bij de vakbond. De BBBTK-Setca-achterban in de drie landsdelen stemde in met het plan, verduidelijkt secretaris-generaal Jean-Michel Cappoen. "Woensdag moet er nog verder gewerkt worden aan de teksten, maar het is de intentie om morgen te tekenen", voegt een tweede BBTK'er toe. Een gelijkaardige reactie werd vernomen bij LBC. "We hebben een mandaat om te tekenen. Morgen werken we wel nog aan de teksten", klinkt het bij de vakbond. De drie bonden komen woensdag samen. Ook bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE werd groen licht gegeven. CNE keurde 'met reserves' de plannen van de directie goed, aldus nationaal secretaris Philippe Samek. Het plan verwerpen zou 'de onzekerheid behouden' en betekenen dat het overleg opnieuw van nul zou moeten worden opgestart. Na bevraging van de basis stemde drie vierde van het comité in, maar er was discussie op meerdere punten."We hebben een positief signaal gekregen van onze mandatarissen", zegt Maarten Dedeyne van de liberale vakbond ACLVB. "Maar we hebben ook nog verschillende bezorgdheden en bemerkingen meegekregen die we zullen meegeven aan de directie. Morgen staat een nieuwe ontmoeting met de directie op de agenda, klinkt het. Dedeyne verwacht een 'duidelijk antwoord op onze bezorgdheden om te kunnen ondertekenen". Er is sprake van een absolute meerderheid bij de bond. Het zou kunnen dat de teksten morgen/woensdag 29 maart ondertekend worden als ze klaar zijn, maar dat kan ook nog later gebeuren.