De vakbonden zaten zaterdagavond samen over de lopende staking bij KTN Terminals, die er kwam nadat de bonden geen controle mochten uitoefenen op het mogelijke inzetten van niet-havenarbeiders voor havenarbeid bij een andere Katoen Natiedochter Logisport op het Vrasenedok.

CEO Fernand Huts stuurde een deurwaarder en legde de stakers een schadeclaim van 16.000 euro op, wat bij de bonden heel wat kwaad bloed zette.

Zaterdagavond vond er op initiatief van Huts zelf een verzoeningsvergadering plaats, maar die draaide op niets uit. "Vanuit de werkgeverskant was er niemand met een mandaat om te praten over Logisport," zegt Erik Quisthoudt (ACLVB), "waarop het overleg niet kon worden voortgezet."

Volgens de vakbondssecretaris was ook Huts niet beschikbaar en is die enkele weken in het buitenland. "De acties blijven voorlopig aanhouden," stelt Quisthoudt verder. "Morgen komen we met alle bonden bijeen om te bekijken hoe de situatie verder moet."

Eerder werd al gesuggereerd dat de acties zich mogelijk uitbreiden naar andere terminals van Katoen Natie. (Belga/TE)

De vakbonden zaten zaterdagavond samen over de lopende staking bij KTN Terminals, die er kwam nadat de bonden geen controle mochten uitoefenen op het mogelijke inzetten van niet-havenarbeiders voor havenarbeid bij een andere Katoen Natiedochter Logisport op het Vrasenedok. CEO Fernand Huts stuurde een deurwaarder en legde de stakers een schadeclaim van 16.000 euro op, wat bij de bonden heel wat kwaad bloed zette. Zaterdagavond vond er op initiatief van Huts zelf een verzoeningsvergadering plaats, maar die draaide op niets uit. "Vanuit de werkgeverskant was er niemand met een mandaat om te praten over Logisport," zegt Erik Quisthoudt (ACLVB), "waarop het overleg niet kon worden voortgezet." Volgens de vakbondssecretaris was ook Huts niet beschikbaar en is die enkele weken in het buitenland. "De acties blijven voorlopig aanhouden," stelt Quisthoudt verder. "Morgen komen we met alle bonden bijeen om te bekijken hoe de situatie verder moet." Eerder werd al gesuggereerd dat de acties zich mogelijk uitbreiden naar andere terminals van Katoen Natie. (Belga/TE)