De bonden klagen dat ze de voorbije dagen tijdens ondernemingsraden 'weinig bruikbare informatie' kregen over de grootschalige reorganisatie die begin oktober werd aangekondigd.

"Over de sociale aspecten en de gevolgen voor het personeel hebben we alleen maar verwarrende informatie ontvangen, die soms zelfs tegenstrijdig was met de eerste toelichting op maandag 3 oktober", aldus de bediendebond CNE.

Volgens de Franstalige bediendebond blijft de enige zekerheid dat de bank het 'astronomische getal van 3158 banen wil elimineren in al haar diensten', met daarbovenop de forse afbouw van het kantorennetwerk.

De liberale vakbond ACLVB uit gelijkaardige ontevredenheid."We hebben nu twee dagen samengezeten in ondernemingsraden, maar we blijven op onze honger zitten. We kregen onder meer het verhaal over waar de bank naartoe wil, maar geen informatie over de impact van de reorganisatie op de verschillende diensten of in welke regio's. We weten bitter weinig over de ontslagen, waar die vallen en welke profielen getroffen worden", aldus vakbondsman Maarten Dedeyne van ACLVB.

Aangezien het personeel van woensdag tot en met vrijdag ingelicht wordt, vrezen de bonden dat spontane acties mogelijk zijn gezien het gebrek aan informatie. "Het personeel had grote verwachtingen, maar zal dus ook op zijn honger blijven zitten", aldus Dedeyne. Een concreet actieplan hebben de bonden voorlopig niet. "Al sluiten we dat niet uit", zegt de vakbondsman.

De directie van de bank kondigde op maandag 3 oktober de intentie tot collectief ontslag aan van 3.150 voltijdse equivalenten in België. Samen met 350 natuurlijke afvloeiingen dit jaar, verdwijnen er tegen eind 2021 omgerekend 3.500 banen. Bovendien wordt er fors gesnoeid in het kantorennetwerk, waardoor 650 van de 1200 kantoren (van ING en Record Bank samen) verdwijnen. (Belga/BO)

De bonden klagen dat ze de voorbije dagen tijdens ondernemingsraden 'weinig bruikbare informatie' kregen over de grootschalige reorganisatie die begin oktober werd aangekondigd. "Over de sociale aspecten en de gevolgen voor het personeel hebben we alleen maar verwarrende informatie ontvangen, die soms zelfs tegenstrijdig was met de eerste toelichting op maandag 3 oktober", aldus de bediendebond CNE. Volgens de Franstalige bediendebond blijft de enige zekerheid dat de bank het 'astronomische getal van 3158 banen wil elimineren in al haar diensten', met daarbovenop de forse afbouw van het kantorennetwerk.De liberale vakbond ACLVB uit gelijkaardige ontevredenheid."We hebben nu twee dagen samengezeten in ondernemingsraden, maar we blijven op onze honger zitten. We kregen onder meer het verhaal over waar de bank naartoe wil, maar geen informatie over de impact van de reorganisatie op de verschillende diensten of in welke regio's. We weten bitter weinig over de ontslagen, waar die vallen en welke profielen getroffen worden", aldus vakbondsman Maarten Dedeyne van ACLVB. Aangezien het personeel van woensdag tot en met vrijdag ingelicht wordt, vrezen de bonden dat spontane acties mogelijk zijn gezien het gebrek aan informatie. "Het personeel had grote verwachtingen, maar zal dus ook op zijn honger blijven zitten", aldus Dedeyne. Een concreet actieplan hebben de bonden voorlopig niet. "Al sluiten we dat niet uit", zegt de vakbondsman.De directie van de bank kondigde op maandag 3 oktober de intentie tot collectief ontslag aan van 3.150 voltijdse equivalenten in België. Samen met 350 natuurlijke afvloeiingen dit jaar, verdwijnen er tegen eind 2021 omgerekend 3.500 banen. Bovendien wordt er fors gesnoeid in het kantorennetwerk, waardoor 650 van de 1200 kantoren (van ING en Record Bank samen) verdwijnen. (Belga/BO)