Woensdag blokkeerden de vakbonden de poorten van de hoofdzetel van de Aldi-distributiecentrale voor West-Vlaanderen, het Meetjesland en Henegouwen. Die hoofdzetel bevindt zich in Roeselare. De acties hielden de hele nacht aan. Ook de chauffeurs die moesten zorgen voor de bevoorrading van de filialen in de ruime regio, toonden zich solidair en steunden de actie.

Door het protest bleven de meeste filialen aan de kust gesloten. Ook filialen in toeristische centra, zoals Kortrijk, hielden de deuren dicht. Dat bleef zo donderdagmorgen.

Vorige week deelden de vakbonden al pamfletten uit aan de Aldi in Oostende. De bonden kregen zelfs steun uit politieke hoek, onder meer van politici zoals Roel Deseyn (CD&V) en Aaron Ooms (sp.a), die ter plekke hun steun kwamen betuigen.

Aan de basis van het protest lag de zondagsrust, die door de directie zou worden verstoord. Er was namelijk geopperd om de filialen op zondagen in toeristische centra en tijdens bepaalde periodes open te houden. Dat namen de vakbonden niet.

Na een vergadering met de directie donderdagochtend werd het zondagsplan opgeborgen. Dat was meteen ook het eindsignaal van de protestactie. Aldi blijft dicht op zondag. (Belga/BO)

Woensdag blokkeerden de vakbonden de poorten van de hoofdzetel van de Aldi-distributiecentrale voor West-Vlaanderen, het Meetjesland en Henegouwen. Die hoofdzetel bevindt zich in Roeselare. De acties hielden de hele nacht aan. Ook de chauffeurs die moesten zorgen voor de bevoorrading van de filialen in de ruime regio, toonden zich solidair en steunden de actie. Door het protest bleven de meeste filialen aan de kust gesloten. Ook filialen in toeristische centra, zoals Kortrijk, hielden de deuren dicht. Dat bleef zo donderdagmorgen.Vorige week deelden de vakbonden al pamfletten uit aan de Aldi in Oostende. De bonden kregen zelfs steun uit politieke hoek, onder meer van politici zoals Roel Deseyn (CD&V) en Aaron Ooms (sp.a), die ter plekke hun steun kwamen betuigen.Aan de basis van het protest lag de zondagsrust, die door de directie zou worden verstoord. Er was namelijk geopperd om de filialen op zondagen in toeristische centra en tijdens bepaalde periodes open te houden. Dat namen de vakbonden niet.Na een vergadering met de directie donderdagochtend werd het zondagsplan opgeborgen. Dat was meteen ook het eindsignaal van de protestactie. Aldi blijft dicht op zondag. (Belga/BO)