Beide partijen hebben constructief samengezeten om elkaars voorstellen te horen. Maandag volgt een volgende verzoeningsvergadering om uit de impasse te geraken. Echte knopen werden er wel niet doorgehakt.

'Het heeft opgeleverd dat er nu op een deftig niveau gepraat wordt en dat is belangrijk', zegt Steve Steyaert van de transportvakond BTB. 'Er wordt geluisterd naar elkaar en het is niet naast elkaar, maar met elkaar dat er gepraat wordt. De juristen van Deliveroo zullen nu maandag met voorstellen komen.'

Het lijkt wel onwaarschijnlijk dat de deadline van 31 januari verschoven wordt. Op die dag wordt de overeenkomst tussen Deliveroo en Smart stopgezet en moeten alle koeriers het zelfstandigenstatuut aannemen.

'Het uitstellen van de deadline van 31 januari wordt moeilijk, want Deliveroo heeft het contract met Smart stopgezet. Ze zullen het waarschijnlijk niet verlengen, maar het geeft ook de nodige druk naar Deliveroo toe', aldus Steyaert.

Ondertussen zetten de vakbonden en koeriers hun acties voort en wordt er zaterdag vanaf 15.00 uur opnieuw opgeroepen om te staken.

Beide partijen hebben constructief samengezeten om elkaars voorstellen te horen. Maandag volgt een volgende verzoeningsvergadering om uit de impasse te geraken. Echte knopen werden er wel niet doorgehakt. 'Het heeft opgeleverd dat er nu op een deftig niveau gepraat wordt en dat is belangrijk', zegt Steve Steyaert van de transportvakond BTB. 'Er wordt geluisterd naar elkaar en het is niet naast elkaar, maar met elkaar dat er gepraat wordt. De juristen van Deliveroo zullen nu maandag met voorstellen komen.' Het lijkt wel onwaarschijnlijk dat de deadline van 31 januari verschoven wordt. Op die dag wordt de overeenkomst tussen Deliveroo en Smart stopgezet en moeten alle koeriers het zelfstandigenstatuut aannemen. 'Het uitstellen van de deadline van 31 januari wordt moeilijk, want Deliveroo heeft het contract met Smart stopgezet. Ze zullen het waarschijnlijk niet verlengen, maar het geeft ook de nodige druk naar Deliveroo toe', aldus Steyaert. Ondertussen zetten de vakbonden en koeriers hun acties voort en wordt er zaterdag vanaf 15.00 uur opnieuw opgeroepen om te staken.