Vakbonden vanuit verschillende delen van Europa komen woensdag samen om de herstructureringsplannen van AB InBev te bespreken.

In januari kondigde het bedrijf aan 10% van het aantal arbeidsplaatsen in West-Europa te willen schrappen, in reactie op een gestaag dalende omzet in de betreffende regio.

In reactie op het plan blokkeerden werknemers in Belgie de brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden. AB InBev besloot daarop een nieuw plan te ontwerpen, maar volgens de vakbonden blijven de plannen voor het schrappen van arbeidsplaatsen in Duitsland, Groot-Brittannie, Nederland en Luxemburg overeind.

"Een gecoordineerde actie op Europees niveau is zeker mogelijk", zegt vakbondsvertegenwoordiger Simon Cox tegen Dow Jones Newswires.

Vakbonden vanuit verschillende delen van Europa komen woensdag samen om de herstructureringsplannen van AB InBev te bespreken. In januari kondigde het bedrijf aan 10% van het aantal arbeidsplaatsen in West-Europa te willen schrappen, in reactie op een gestaag dalende omzet in de betreffende regio. In reactie op het plan blokkeerden werknemers in Belgie de brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden. AB InBev besloot daarop een nieuw plan te ontwerpen, maar volgens de vakbonden blijven de plannen voor het schrappen van arbeidsplaatsen in Duitsland, Groot-Brittannie, Nederland en Luxemburg overeind. "Een gecoordineerde actie op Europees niveau is zeker mogelijk", zegt vakbondsvertegenwoordiger Simon Cox tegen Dow Jones Newswires.