De vakbonden bij Carrefour trekken hun nationale stakingsoproep voor zaterdag 22 mei in. Dat melden de sociaal bemiddelaars die donderdag waren ingeschakeld om het sociaal overleg over het reorganisatieplan bij Carrefour België vlot te trekken. Mogelijk kunnen directie en vakbonden op 26 mei een ontwerpakkoord bereiken.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront had woensdag opgeroepen tot een nationale staking op zaterdag in alle eigen winkels van Carrefour, omdat het vond dat het sociaal overleg amper vooruitging. Daarop werden twee sociaal bemiddelaars ingeschakeld om het overleg weer vlot te trekken.

Directie en vakbonden zaten sinds donderdag 10 uur samen. Na een marathonvergadering "werd aan het eind van de nacht vooruitgang geboekt", melden de sociaal bemiddelaars vrijdagochtend. Er werd gesproken over onder meer besparingen, garantie op arbeidsvolume, sluiten en franchiseren van winkels, en brugpensioen en vrijwillig vertrek, zo luidt het. "Voor bepaalde niet-verwaarloosbare punten is echter nog geen oplossing gevonden."

Er is dus nog geen sprake van een voorakkoord, maar gezien de vooruitgang denken de sociaal bemiddelaars dat directie en vakbonden tijdens de volgende onderhandelingen, op woensdag 26 mei, mogelijk wel een "verdedigbaar ontwerpakkoord" kunnen bereiken. Tot dan is radiostilte afgesproken, luidt het vrijdagochtend aan vakbondszijde.

Carrefour kondigde eind februari een grote reorganisatie van het winkelnetwerk aan, waardoor ruim 1.500 banen op de tocht staan.

De vakbonden bij Carrefour trekken hun nationale stakingsoproep voor zaterdag 22 mei in. Dat melden de sociaal bemiddelaars die donderdag waren ingeschakeld om het sociaal overleg over het reorganisatieplan bij Carrefour België vlot te trekken. Mogelijk kunnen directie en vakbonden op 26 mei een ontwerpakkoord bereiken. Het gemeenschappelijk vakbondsfront had woensdag opgeroepen tot een nationale staking op zaterdag in alle eigen winkels van Carrefour, omdat het vond dat het sociaal overleg amper vooruitging. Daarop werden twee sociaal bemiddelaars ingeschakeld om het overleg weer vlot te trekken. Directie en vakbonden zaten sinds donderdag 10 uur samen. Na een marathonvergadering "werd aan het eind van de nacht vooruitgang geboekt", melden de sociaal bemiddelaars vrijdagochtend. Er werd gesproken over onder meer besparingen, garantie op arbeidsvolume, sluiten en franchiseren van winkels, en brugpensioen en vrijwillig vertrek, zo luidt het. "Voor bepaalde niet-verwaarloosbare punten is echter nog geen oplossing gevonden." Er is dus nog geen sprake van een voorakkoord, maar gezien de vooruitgang denken de sociaal bemiddelaars dat directie en vakbonden tijdens de volgende onderhandelingen, op woensdag 26 mei, mogelijk wel een "verdedigbaar ontwerpakkoord" kunnen bereiken. Tot dan is radiostilte afgesproken, luidt het vrijdagochtend aan vakbondszijde.Carrefour kondigde eind februari een grote reorganisatie van het winkelnetwerk aan, waardoor ruim 1.500 banen op de tocht staan.