Ook vanuit België is een vakbondsdelegatie naar Parijs getrokken. "Onze aanwezigheid is symbolisch", zegt Myriam Delmée van de socialistische bediendebond. "We willen onze solidariteit uitdrukken." Volgens de vakbondsvrouw kunnen de plannen ook gevolgen hebben voor België. "De directie heeft een project waarbij ze opnieuw een deel van de groep wil afsplitsen. Dat maakt ons bezorgd", luidt het.

De vakbonden vinden de Dia-afsplitsing een louter financieel project, met "geen enkele garantie voor de rechten van de werknemers".

Carrefour wil Dia afsplitsen via een beursgang op de beurs van Madrid. De plannen worden dinsdag voorgelegd aan de aandeelhouders. (Belga)

Ook vanuit België is een vakbondsdelegatie naar Parijs getrokken. "Onze aanwezigheid is symbolisch", zegt Myriam Delmée van de socialistische bediendebond. "We willen onze solidariteit uitdrukken." Volgens de vakbondsvrouw kunnen de plannen ook gevolgen hebben voor België. "De directie heeft een project waarbij ze opnieuw een deel van de groep wil afsplitsen. Dat maakt ons bezorgd", luidt het. De vakbonden vinden de Dia-afsplitsing een louter financieel project, met "geen enkele garantie voor de rechten van de werknemers". Carrefour wil Dia afsplitsen via een beursgang op de beurs van Madrid. De plannen worden dinsdag voorgelegd aan de aandeelhouders. (Belga)