De bereidheid van bpost om de vergoedingen van de hulppostbodes te verbeteren, verandert niets aan de oproep tot algemene staking op 11 februari, luidt het maandag bij de verschillende vakbonden.

"De oproep tot staking blijft gelden. Onze eisen gaan verder dan dat", verduidelijkt Lieve Van Overbeke van ACV-Transcom. Ook Jef De Doncker van ACOD zegt dat de interne mededeling van bpost niets verandert aan de oproep tot algemene staking. Hij is wel bereid om na de staking rond de tafel te gaan zitten met de directie.

Het postbedrijf liet maandag in een persbericht weten bereid te zijn onderhandelingen op te starten over een betere vergoeding voor de hulppostbodes. CEO van bpost, Johnny Thijs, zegt in het communiqué dat de dossiers van de vergoedingen voor de hulppostbodes en de flexibiliteitsvoorwaarden voor beroering zorgen bij de medewerkers van bpost.

"Inzake de hulppostbodes kunnen onze eerdere voorstellen bijgestuurd worden, zonder de krachtlijnen van het strategisch plan in gevaar te brengen", voegt Thijs eraan toe. De topman van bpost liet daarbij verstaan dat de hulppostbodes behalve een cadeaucheque ook een opleidingspremie kunnen krijgen. Een hulppostbode verdient momenteel 15 tot 20 procent minder dan de klassieke postbode, zegt Thijs. Momenteel zijn er bij bpost 3.000 voltijdse hulppostbodes aan het werk. Hun aantal kan oplopen tot 4.000.

Wat betreft de flexibiliteit, zegt Thijs dat er "misverstanden en speculaties" zijn opgedoken, bijvoorbeeld over het al dan niet voortbestaan van vergoedingen voor flexibel werken. Thijs belooft in dat verband de "afspraken uit het verleden te honoreren". Aan de krachtlijnen van het strategisch plan 2011-2015 zou niets veranderd worden.

De bereidheid van bpost om de vergoedingen van de hulppostbodes te verbeteren, verandert niets aan de oproep tot algemene staking op 11 februari, luidt het maandag bij de verschillende vakbonden. "De oproep tot staking blijft gelden. Onze eisen gaan verder dan dat", verduidelijkt Lieve Van Overbeke van ACV-Transcom. Ook Jef De Doncker van ACOD zegt dat de interne mededeling van bpost niets verandert aan de oproep tot algemene staking. Hij is wel bereid om na de staking rond de tafel te gaan zitten met de directie.Het postbedrijf liet maandag in een persbericht weten bereid te zijn onderhandelingen op te starten over een betere vergoeding voor de hulppostbodes. CEO van bpost, Johnny Thijs, zegt in het communiqué dat de dossiers van de vergoedingen voor de hulppostbodes en de flexibiliteitsvoorwaarden voor beroering zorgen bij de medewerkers van bpost. "Inzake de hulppostbodes kunnen onze eerdere voorstellen bijgestuurd worden, zonder de krachtlijnen van het strategisch plan in gevaar te brengen", voegt Thijs eraan toe. De topman van bpost liet daarbij verstaan dat de hulppostbodes behalve een cadeaucheque ook een opleidingspremie kunnen krijgen. Een hulppostbode verdient momenteel 15 tot 20 procent minder dan de klassieke postbode, zegt Thijs. Momenteel zijn er bij bpost 3.000 voltijdse hulppostbodes aan het werk. Hun aantal kan oplopen tot 4.000. Wat betreft de flexibiliteit, zegt Thijs dat er "misverstanden en speculaties" zijn opgedoken, bijvoorbeeld over het al dan niet voortbestaan van vergoedingen voor flexibel werken. Thijs belooft in dat verband de "afspraken uit het verleden te honoreren". Aan de krachtlijnen van het strategisch plan 2011-2015 zou niets veranderd worden.