Vakbonden en directie bij staaldraadproducent Bekaert overleggen met minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) over de mogelijkheid tot brugpensioen. Ze vragen het brugpensioen op 50 jaar voor de getroffen werknemers in Aalter en op 52 jaar voor die in Zwevegem en Ingelmunster.

Bekaert kondigde begin februari 609 ontslagen aan. Vooral de vestiging in Aalter is zwaar getroffen. Met het brugpensioen hopen de bonden bijna de helft daarvan te vermijden.

Gemeenschappelijk standpunt"Wij gaan voor de maximaal haalbare leeftijd. Voor Aalter is dat vanaf 50 jaar, voor de andere vestigingen vanaf 52 jaar", zegt John Debrouwere van ABVV Metaal. Het gaat om een gemeenschappelijk standpunt. "Directie en alle vakbonden gaan naar de minister met hetzelfde standpunt", vult Jan Maeseele van ACV-CSC Metea aan.

Bekaert zelf is karig met commentaar, nu de vergadering om 10u gepland staat. Een woordvoerster: "Een gemengde delegatie wordt ontvangen bij de minister. De bedoeling is om de mogelijkheden af te toetsen". (Belga/KVDA)

Vakbonden en directie bij staaldraadproducent Bekaert overleggen met minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) over de mogelijkheid tot brugpensioen. Ze vragen het brugpensioen op 50 jaar voor de getroffen werknemers in Aalter en op 52 jaar voor die in Zwevegem en Ingelmunster. Bekaert kondigde begin februari 609 ontslagen aan. Vooral de vestiging in Aalter is zwaar getroffen. Met het brugpensioen hopen de bonden bijna de helft daarvan te vermijden. Gemeenschappelijk standpunt"Wij gaan voor de maximaal haalbare leeftijd. Voor Aalter is dat vanaf 50 jaar, voor de andere vestigingen vanaf 52 jaar", zegt John Debrouwere van ABVV Metaal. Het gaat om een gemeenschappelijk standpunt. "Directie en alle vakbonden gaan naar de minister met hetzelfde standpunt", vult Jan Maeseele van ACV-CSC Metea aan. Bekaert zelf is karig met commentaar, nu de vergadering om 10u gepland staat. Een woordvoerster: "Een gemengde delegatie wordt ontvangen bij de minister. De bedoeling is om de mogelijkheden af te toetsen". (Belga/KVDA)