Het vaccinprogramma kent vertraging. De resultaten bij oudere personen moeten worden verbeterd, melden Sanofi en GSK in een persbericht.

Bij personen tussen 18 en 49 jaar levert het vaccin goede resultaten op, maar bij oudere patiënten blijkt de immuunrespons voorlopig onvoldoende. Er wordt in februari gestart met nieuwe testen met een verbeterd product.

Sanofi en GSK mikken nu op het vierde kwartaal van 2021 voor het vaccin. Aanvankelijk was het de bedoeling al in het eerste semester volgend jaar een aanvraag in te dienen en dat jaar al een miljard dosissen te leveren.

Sanofi en GSK ontvingen al verschillende bestellingen voor hun vaccin, onder meer van de Europese Unie voor de levering van 300 miljoen dosissen in 2021, en van de VS voor de levering van 100 miljoen dosissen en een optie op meer.

Het vaccinprogramma kent vertraging. De resultaten bij oudere personen moeten worden verbeterd, melden Sanofi en GSK in een persbericht. Bij personen tussen 18 en 49 jaar levert het vaccin goede resultaten op, maar bij oudere patiënten blijkt de immuunrespons voorlopig onvoldoende. Er wordt in februari gestart met nieuwe testen met een verbeterd product. Sanofi en GSK mikken nu op het vierde kwartaal van 2021 voor het vaccin. Aanvankelijk was het de bedoeling al in het eerste semester volgend jaar een aanvraag in te dienen en dat jaar al een miljard dosissen te leveren. Sanofi en GSK ontvingen al verschillende bestellingen voor hun vaccin, onder meer van de Europese Unie voor de levering van 300 miljoen dosissen in 2021, en van de VS voor de levering van 100 miljoen dosissen en een optie op meer.