De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) noteerde voor april dit jaar 21.625 vacatures. Dat zijn er 1,2 procent minder dan in april 2012.

Over twaalf maanden beschouwd - tot en met april 2012 - ontving de VDAB 257.044 vacatures, of 12,9 procent minder dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor.

In vergelijking met april 2012 kwamen er vorige maand opmerkelijk minder vacatures binnen voor hoogeschoolden (-8,8 procent), en iets minder (-0,5 procent) voor werkzoekenden zonder een specifiek diploma. Voor middengeschoolden noteerde de VDAB een toename van het aantal vacatures met 12,2 procent.

In het rapport van de VDAB worden de vacatures van de uitzendsector niet meegerekend.

In het kader van 'Werken en leren ' registreerde de VDAB in april 420 vacatures. Dat is een toename met 288,9 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Die toename is een gevolg van de federale instapstages, die laaggeschoolde jongeren de kans geeft via stages ervaring op te doen binnen de arbeidsmarkt.

In april steeg ook het aantal vacatures voor studentenjobs, en dat met de helft in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. "Het stijgend aantal vacatures voor studentenjobs maskeert echter dat het aantal vacatures in de gewone arbeidscircuits nog altijd daalt," besluit de VDAB. (BO)

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) noteerde voor april dit jaar 21.625 vacatures. Dat zijn er 1,2 procent minder dan in april 2012.Over twaalf maanden beschouwd - tot en met april 2012 - ontving de VDAB 257.044 vacatures, of 12,9 procent minder dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor. In vergelijking met april 2012 kwamen er vorige maand opmerkelijk minder vacatures binnen voor hoogeschoolden (-8,8 procent), en iets minder (-0,5 procent) voor werkzoekenden zonder een specifiek diploma. Voor middengeschoolden noteerde de VDAB een toename van het aantal vacatures met 12,2 procent.In het rapport van de VDAB worden de vacatures van de uitzendsector niet meegerekend. In het kader van 'Werken en leren ' registreerde de VDAB in april 420 vacatures. Dat is een toename met 288,9 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Die toename is een gevolg van de federale instapstages, die laaggeschoolde jongeren de kans geeft via stages ervaring op te doen binnen de arbeidsmarkt.In april steeg ook het aantal vacatures voor studentenjobs, en dat met de helft in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. "Het stijgend aantal vacatures voor studentenjobs maskeert echter dat het aantal vacatures in de gewone arbeidscircuits nog altijd daalt," besluit de VDAB. (BO)