De krant citeert "bronnen dicht bij het dossier". Als de plannen gerealiseerd worden, zou één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld ontstaan.

Volgens de bronnen zouden de gesprekken tussen beide luchtvaartmaatschappijen al vergevorderd zijn. Maar een akkoord is de eerste weken nog niet te verwachten, luidde het. Het is zelfs niet uitgesloten dat het plan alsnog mislukt.

Woordvoerders van UAL en van US Airways wilden geen commentaar kwijt aan de New York Times.

De luchtvaartsector heeft wereldwijd zwaar te lijden van de crisis. De sector is al enkele jaren aan het consolideren, om kosten te besparen. Zowel US Airways als United Airlines lieten zich in het verleden al uit voor een schaalvergroting, om de dalende inkomsten, vooral van het zakenreizigerssegment, op te vangen.

De voorbije jaren waren er al pogingen om samen te smelten, zoals in 2000. Maar de fusie brak toen af na hevig vakbondsprotest. United onderhandelde ook al met Continental Airlines over een fusie en US Airways benaderde Delta.

De krant citeert "bronnen dicht bij het dossier". Als de plannen gerealiseerd worden, zou één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld ontstaan. Volgens de bronnen zouden de gesprekken tussen beide luchtvaartmaatschappijen al vergevorderd zijn. Maar een akkoord is de eerste weken nog niet te verwachten, luidde het. Het is zelfs niet uitgesloten dat het plan alsnog mislukt. Woordvoerders van UAL en van US Airways wilden geen commentaar kwijt aan de New York Times. De luchtvaartsector heeft wereldwijd zwaar te lijden van de crisis. De sector is al enkele jaren aan het consolideren, om kosten te besparen. Zowel US Airways als United Airlines lieten zich in het verleden al uit voor een schaalvergroting, om de dalende inkomsten, vooral van het zakenreizigerssegment, op te vangen. De voorbije jaren waren er al pogingen om samen te smelten, zoals in 2000. Maar de fusie brak toen af na hevig vakbondsprotest. United onderhandelde ook al met Continental Airlines over een fusie en US Airways benaderde Delta.