UPS betaalt 5,16 miljard euro voor TNT Express, wat overeenstemt met 9,50 euro per aandeel. Door het samensmelten van de twee koeriersbedrijven ontstaat een concern met een jaaromzet van 45 miljard euro.

Hoewel TNT Express op 17 februari een bod van 9 euro per aandeel afwees, bleven beide bedrijven onderhandelen over een mogelijke overname.

Uiteindelijk staan het bestuur en de raad van commissarissen van TNT Express achter het bod van 9,50 euro per aandeel. PostNL, die 29,8 procent van de aandelen TNT bezit, heeft al laten weten zijn aandelen aan te zullen bieden. Als de overname wordt afgerond, ontvangt PostNL een bedrag van 1,54 miljard euro.

Maar als een derde partij een bod lanceert dat 8 procent boven het bedrag van 9,50 euro per aandeel ligt, gaat de aangekondigde overname niet door. Het aandeel TNT klokte afgelopen vrijdag af op 9,35 euro.

Of er banen zullen sneuvelen als gevolg van de overname van TNT door UPS is op dit moment onduidelijk. De 2.200 werknemers van de luchtvaarthub van TNT in Bierset (Luik) zijn er in ieder geval niet gerust op. Die vrees is gebaseerd op het feit dat UPS over een eigen vliegveld en distributiepunt in Keulen beschikt.

Als het van UPS afhangt, hoeven de werknemers in Luik niet voor hun baan te vrezen. Althans, dat blijkt uit een toelichting van een woordvoerder van het koerierbedrijf. Het zou namelijk de bedoeling zijn dat Luik een rol blijft spelen in het Europese netwerk. "UPS erkent de beduidende waarde van de activiteiten, activa en mensen in Luik en is van plan om het gebruik van die activiteiten, activa en mensen voort te zetten binnen de nieuwe groep", luit het ook in een persbericht. Die rol kan wel een andere zijn dan de huidige, wordt eraan toegevoegd.

Intussen wil Waals minister van Werk André Antoine zo snel mogelijk een ontmoeting met de top van UPS. Antoine vraagt het koeriersbedrijf de nodige garanties voor het behoud van de activiteiten op de luchthaven van Bierset. De minister gaat ook overleggen met de vakbonden en de directie van de luchthaven. (Belga/BO)

UPS betaalt 5,16 miljard euro voor TNT Express, wat overeenstemt met 9,50 euro per aandeel. Door het samensmelten van de twee koeriersbedrijven ontstaat een concern met een jaaromzet van 45 miljard euro. Hoewel TNT Express op 17 februari een bod van 9 euro per aandeel afwees, bleven beide bedrijven onderhandelen over een mogelijke overname. Uiteindelijk staan het bestuur en de raad van commissarissen van TNT Express achter het bod van 9,50 euro per aandeel. PostNL, die 29,8 procent van de aandelen TNT bezit, heeft al laten weten zijn aandelen aan te zullen bieden. Als de overname wordt afgerond, ontvangt PostNL een bedrag van 1,54 miljard euro. Maar als een derde partij een bod lanceert dat 8 procent boven het bedrag van 9,50 euro per aandeel ligt, gaat de aangekondigde overname niet door. Het aandeel TNT klokte afgelopen vrijdag af op 9,35 euro. Of er banen zullen sneuvelen als gevolg van de overname van TNT door UPS is op dit moment onduidelijk. De 2.200 werknemers van de luchtvaarthub van TNT in Bierset (Luik) zijn er in ieder geval niet gerust op. Die vrees is gebaseerd op het feit dat UPS over een eigen vliegveld en distributiepunt in Keulen beschikt. Als het van UPS afhangt, hoeven de werknemers in Luik niet voor hun baan te vrezen. Althans, dat blijkt uit een toelichting van een woordvoerder van het koerierbedrijf. Het zou namelijk de bedoeling zijn dat Luik een rol blijft spelen in het Europese netwerk. "UPS erkent de beduidende waarde van de activiteiten, activa en mensen in Luik en is van plan om het gebruik van die activiteiten, activa en mensen voort te zetten binnen de nieuwe groep", luit het ook in een persbericht. Die rol kan wel een andere zijn dan de huidige, wordt eraan toegevoegd.Intussen wil Waals minister van Werk André Antoine zo snel mogelijk een ontmoeting met de top van UPS. Antoine vraagt het koeriersbedrijf de nodige garanties voor het behoud van de activiteiten op de luchthaven van Bierset. De minister gaat ook overleggen met de vakbonden en de directie van de luchthaven. (Belga/BO)