"Op basis van de prestatie in het eerste kwartaal en vooropgesteld dat de huidige marktomstandigheden blijven aanhouden, verwacht Umicore dat de recurrente ebit voor het volledige jaar tussen 400 miljoen en 425 miljoen euro zal uitkomen", luidt het in een persbericht. Umicore boekte in 2010 een recurrente ebit van 342,5 miljoen euro.

Umicore boekte in het eerste kwartaal een omzetstijging met 13 procent. In de vier segmenten Catalysis, Energy Materials, Performance Materials en Recycling steeg de omzet met respectievelijk 13, 12, 10 en 16 procent.

In de trading update meldt Umicore ook nog dat de bouw van de nieuwe fabriek - voor batterijrecyclage - bijna voltooid is. In mei wordt in de fabriek de testfase opgestart, omstreeks september zou de productie officieel van start gaan. De investering wordt geraamd op 25 miljoen euro, en er zullen een hondertal mensen tewerkgesteld worden.

Na de bekendmaking van de trading update noteerde het aandeel Umicore op Euronext Brussel dinsdag om 11.44 uur 5,3 procent hoger tot 38,05 euro.

"Op basis van de prestatie in het eerste kwartaal en vooropgesteld dat de huidige marktomstandigheden blijven aanhouden, verwacht Umicore dat de recurrente ebit voor het volledige jaar tussen 400 miljoen en 425 miljoen euro zal uitkomen", luidt het in een persbericht. Umicore boekte in 2010 een recurrente ebit van 342,5 miljoen euro.Umicore boekte in het eerste kwartaal een omzetstijging met 13 procent. In de vier segmenten Catalysis, Energy Materials, Performance Materials en Recycling steeg de omzet met respectievelijk 13, 12, 10 en 16 procent.In de trading update meldt Umicore ook nog dat de bouw van de nieuwe fabriek - voor batterijrecyclage - bijna voltooid is. In mei wordt in de fabriek de testfase opgestart, omstreeks september zou de productie officieel van start gaan. De investering wordt geraamd op 25 miljoen euro, en er zullen een hondertal mensen tewerkgesteld worden.Na de bekendmaking van de trading update noteerde het aandeel Umicore op Euronext Brussel dinsdag om 11.44 uur 5,3 procent hoger tot 38,05 euro.