Materiaaltechnologiegroep Umicore houdt vast aan haar jaarprognoses en dividendbeleid.

Umicore zal voor het eerste halfjaar 2013 een interimdividend uitkeren van 0,50 euro per aandeel. De groep handhaaft daarbij ook haar verwachtingen voor dit jaar, met een recurrente bedrijfswinst (rebit) tussen 300 en 330 miljoen euro. Dat heeft CEO Marc Grynberg dinsdag gezegd bij de voorstelling van de halfjaarresultaten.

Umicore zag de nettowinst (groepsaandeel) tijdens het eerste halfjaar dalen met 30,4 procent. Toch is dat resultaat beter dan de prognoses van de analisten. Per aandeel komt de recurrente (aangepaste) winst uit op 1,02 euro .

Zelf verwijst Umicore naar een daling van de recurrente bedrijfswinst (rebit) met 15 procent tot 163 miljoen euro.

De inkomsten daalden met 0,6 procent ten opzichte van het eerste
halfjaar 2012, tot 1,2 miljard euro. Umicore benadrukt dat ten opzichte van het tweede halfjaar 2012 de inkomsten met 4 procent stegen. "Dit duidt op een stabilisering in vele eindmarkten voor onze producten", klinkt het.

CEO Grynberg noemt de komst van de elektrische wagen - BMW stelde maandag nog zijn elektrische i3 voor - een veelbelovende business voor Umicore. "De trend is er en we zijn optimistisch in het geheel. We moeten nu voldoende geduld uitoefenen", aldus Grynberg. (Belga/BO)

Materiaaltechnologiegroep Umicore houdt vast aan haar jaarprognoses en dividendbeleid.Umicore zal voor het eerste halfjaar 2013 een interimdividend uitkeren van 0,50 euro per aandeel. De groep handhaaft daarbij ook haar verwachtingen voor dit jaar, met een recurrente bedrijfswinst (rebit) tussen 300 en 330 miljoen euro. Dat heeft CEO Marc Grynberg dinsdag gezegd bij de voorstelling van de halfjaarresultaten. Umicore zag de nettowinst (groepsaandeel) tijdens het eerste halfjaar dalen met 30,4 procent. Toch is dat resultaat beter dan de prognoses van de analisten. Per aandeel komt de recurrente (aangepaste) winst uit op 1,02 euro .Zelf verwijst Umicore naar een daling van de recurrente bedrijfswinst (rebit) met 15 procent tot 163 miljoen euro. De inkomsten daalden met 0,6 procent ten opzichte van het eerste halfjaar 2012, tot 1,2 miljard euro. Umicore benadrukt dat ten opzichte van het tweede halfjaar 2012 de inkomsten met 4 procent stegen. "Dit duidt op een stabilisering in vele eindmarkten voor onze producten", klinkt het. CEO Grynberg noemt de komst van de elektrische wagen - BMW stelde maandag nog zijn elektrische i3 voor - een veelbelovende business voor Umicore. "De trend is er en we zijn optimistisch in het geheel. We moeten nu voldoende geduld uitoefenen", aldus Grynberg. (Belga/BO)