Dat kondigt het bedrijf donderdag nabeurs aan bij de publicatie van de jaarcijfers. Het bedrijf spreek van 'recordresultaten' en een 'groeiversnelling'.

De opmars van de elektrische wagen lijkt dus niet vreemd aan de kapitaalverhoging. "De opbrengsten zullen gebruikt worden om groei-investeringen te financieren, voornamelijk in kathodematerialen", klinkt het.

Het bedrijf wil zo meer financiële flexibiliteit "met het oog op mogelijke overnames en samenwerkingen die Umicores aanbod op het vlak van schone mobiliteit en recyclage verder zouden versterken".

De omzet van Umicore steeg met 9 procent tot 2,9 miljard euro, terwijl de recurrente nettowinst 15 procent hoger klom tot 267 miljoen euro.

Dat kondigt het bedrijf donderdag nabeurs aan bij de publicatie van de jaarcijfers. Het bedrijf spreek van 'recordresultaten' en een 'groeiversnelling'.De opmars van de elektrische wagen lijkt dus niet vreemd aan de kapitaalverhoging. "De opbrengsten zullen gebruikt worden om groei-investeringen te financieren, voornamelijk in kathodematerialen", klinkt het. Het bedrijf wil zo meer financiële flexibiliteit "met het oog op mogelijke overnames en samenwerkingen die Umicores aanbod op het vlak van schone mobiliteit en recyclage verder zouden versterken". De omzet van Umicore steeg met 9 procent tot 2,9 miljard euro, terwijl de recurrente nettowinst 15 procent hoger klom tot 267 miljoen euro.