Umicore hield rekening met een recurrente bedrijfswinst tussen de 315 miljoen en 335 miljoen euro. Per aandeel bedraagt de recurrente winst 2,33 euro. Umicore gaat een brutodividend van 0,80 euro per aandeel uitkeren, waarvan al 0,325 euro als interim-dividend uitbetaald werd in oktober 2010.

De omzet steeg van 6,9 tot 9,7 miljard euro. Metalen niet meegerekend, noteert Umicore een omzet van 2 miljard euro. Dat is een toename met 16 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Voor 2011 gaat de materiaaltechnologiegroep uit van een stijging van zowel omzet als winst. "De onderliggende vraag zou verder moeten verstevigen voor de meeste Umicore-producten, terwijl de bevoorradingsvoorwaarden voor de verschillende recyclage-activiteiten naar verwachting zeer ondersteunend zullen blijven", luidt het.

Umicore hield rekening met een recurrente bedrijfswinst tussen de 315 miljoen en 335 miljoen euro. Per aandeel bedraagt de recurrente winst 2,33 euro. Umicore gaat een brutodividend van 0,80 euro per aandeel uitkeren, waarvan al 0,325 euro als interim-dividend uitbetaald werd in oktober 2010. De omzet steeg van 6,9 tot 9,7 miljard euro. Metalen niet meegerekend, noteert Umicore een omzet van 2 miljard euro. Dat is een toename met 16 procent in vergelijking met een jaar eerder.Voor 2011 gaat de materiaaltechnologiegroep uit van een stijging van zowel omzet als winst. "De onderliggende vraag zou verder moeten verstevigen voor de meeste Umicore-producten, terwijl de bevoorradingsvoorwaarden voor de verschillende recyclage-activiteiten naar verwachting zeer ondersteunend zullen blijven", luidt het.