Het geplande project, dat in twee stappen wordt gerealiseerd, omvat een investering van 250 miljoen euro. Het gaat om een zogenaamde "biotechnologische-bacteriologische productiefaciliteit".

Het is de bedoeling dat de site, die in 2015 operationeel wordt, voldoet aan de vraag naar Cimzia, een geneesmiddel dat in Europa goedgekeurd is voor de behandeling van reumatoïde artritis. De nieuwe productie-eenheid moet interne capaciteit toevoegen aan de bestaande capaciteit bij externe partners.

"De nieuwe eenheid zal, samen met de biotechnologische proeffabriek die in Eigenbrakel wordt gebouwd, onze capaciteit om onze toekomstige biologische producten te leveren, versterken", verduidelijkt Michele Antonelli, een van de adjunct-topmannen van het bedrijf.

Het geplande project, dat in twee stappen wordt gerealiseerd, omvat een investering van 250 miljoen euro. Het gaat om een zogenaamde "biotechnologische-bacteriologische productiefaciliteit". Het is de bedoeling dat de site, die in 2015 operationeel wordt, voldoet aan de vraag naar Cimzia, een geneesmiddel dat in Europa goedgekeurd is voor de behandeling van reumatoïde artritis. De nieuwe productie-eenheid moet interne capaciteit toevoegen aan de bestaande capaciteit bij externe partners. "De nieuwe eenheid zal, samen met de biotechnologische proeffabriek die in Eigenbrakel wordt gebouwd, onze capaciteit om onze toekomstige biologische producten te leveren, versterken", verduidelijkt Michele Antonelli, een van de adjunct-topmannen van het bedrijf.