De Zwitserse grootbank UBS heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst van 1,02 miljard Zwitserse frank (circa 833 miljoen euro) gerealiseerd. Dat is 39 procent minder dan een jaar eerder, maar duidelijk beter dan analisten hadden verwacht.

In september raakte bekend dat een trader bij de investeringsbank van UBS, de 31-jarige Kweku Adoboli, een verlies van 1,85 miljard frank had veroorzaakt door ongeautoriseerde transacties. De man werd gearresteerd in Londen. UBS liet toen weten rekening te houden met een verlies in het derde kwartaal van 2011 door de fout. Topman Oswald Grübel stapte op als gevolg van de fraudezaak. (Belga/KVDA)

De Zwitserse grootbank UBS heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst van 1,02 miljard Zwitserse frank (circa 833 miljoen euro) gerealiseerd. Dat is 39 procent minder dan een jaar eerder, maar duidelijk beter dan analisten hadden verwacht. In september raakte bekend dat een trader bij de investeringsbank van UBS, de 31-jarige Kweku Adoboli, een verlies van 1,85 miljard frank had veroorzaakt door ongeautoriseerde transacties. De man werd gearresteerd in Londen. UBS liet toen weten rekening te houden met een verlies in het derde kwartaal van 2011 door de fout. Topman Oswald Grübel stapte op als gevolg van de fraudezaak. (Belga/KVDA)