Het bedrijf krijgt bovendien een boete van de Amerikaanse autoriteiten voor fraude met valutakoersen. Dat maakte de bank bekend.

UBS zal in totaal 545 miljoen dollar (491 miljoen euro) overmaken aan de autoriteiten in de Verenigde Staten. Daarvan is 342 miljoen dollar bestemd voor de Federal Reserve met betrekking tot de wisselkoersfraude. Daarbij komt nog eens 203 miljoen dollar in de Libor-zaak, nadat de bank een eerdere overeenkomst met aanklagers in de VS had geschonden.

UBS kreeg in december 2012 vanwege de Libor-fraude al een boete van 1,7 miljard dollar. In totaal heeft de bank nu al 2,8 miljard dollar betaald aan boetes en schikkingen na dubieuze praktijken in de internationale valutahandel en met betrekking tot interbancaire rentetarieven voor eigen gewin.

UBS hoopt dat nu een punt kan worden gezet achter de dossiers over de aanslepende fraudezaken. De bank voegt nog toe dat er geen gevolgen zullen zijn voor de tweedekwartaalresultaten, omdat ze al provisies had aangelegd, en dat het verschillende handelaren vanwege de fraudezaken al zijn ontslagen of op non-actief gesteld. (Belga/NS)

Het bedrijf krijgt bovendien een boete van de Amerikaanse autoriteiten voor fraude met valutakoersen. Dat maakte de bank bekend.UBS zal in totaal 545 miljoen dollar (491 miljoen euro) overmaken aan de autoriteiten in de Verenigde Staten. Daarvan is 342 miljoen dollar bestemd voor de Federal Reserve met betrekking tot de wisselkoersfraude. Daarbij komt nog eens 203 miljoen dollar in de Libor-zaak, nadat de bank een eerdere overeenkomst met aanklagers in de VS had geschonden. UBS kreeg in december 2012 vanwege de Libor-fraude al een boete van 1,7 miljard dollar. In totaal heeft de bank nu al 2,8 miljard dollar betaald aan boetes en schikkingen na dubieuze praktijken in de internationale valutahandel en met betrekking tot interbancaire rentetarieven voor eigen gewin. UBS hoopt dat nu een punt kan worden gezet achter de dossiers over de aanslepende fraudezaken. De bank voegt nog toe dat er geen gevolgen zullen zijn voor de tweedekwartaalresultaten, omdat ze al provisies had aangelegd, en dat het verschillende handelaren vanwege de fraudezaken al zijn ontslagen of op non-actief gesteld. (Belga/NS)