Uber, die de beslissing van de rechtbank in Brussel 'onaanvaardbaar' noemt, gaat 'zeer waarschijnlijk' juridische stappen nemen tegen het opgelegde 'taxiverbod' in Brussel. Volgens woordvoerster Susanne Elias-Stulemeijer blijft het bedrijf uit Silicon Valley 'UberPop' aanbieden in de Belgische hoofdstad.

Via de app 'Uberpop' kunnen particuliere chauffeurs in contact worden gebracht met mensen die op zoek zijn naar een lift. Volgens de woordvoerster telt de alternatieve taxidienst al enkele duizenden gebruikers in Brussel.

Het argument dat Uber de traditionele taxidiensten in de wielen rijdt, wuift de woordvoerstster weg. "Meer zelfs, het aantal gebruikers van vervoersdiensten stijgt. Dat is bewezen in andere steden waar we actief zijn," luidt het.

Het bedrijf benadrukt dat de diensten die het aanbiedt zowel in het belang van de consument als van de individuele ondernemer zijn. Uber is overigens in overleg met de Brusselse regering om de gelicentieerde Uber-diensten - waarbij met professionele chauffeurs wordt gewerkt - te kunnen aanbieden in de hoofdstad.

De polemiek rond de alternatieve taxidienst leidde tot een juridisch dispuut, nadat een Brussels taxibedrijf naar de rechter trok omdat Uber in strijd zou zijn met de taxiregelgeving. Het taxibedrijf kreeg daarbij de steun van minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V)

Een Brusselse rechter legde de alternatieve taxidienst vervolgens een activiteitenverbod op en een dwangsom van 10.000 euro per overtreding.

Dinsdagavond reageerde Europees commissaris Neelie Kroes, die bevoegd is voor de digitalisering van de economie, via Twitter furieus op de beslissing van de Brusselse rechtbank. (Belga/BO)

Uber, die de beslissing van de rechtbank in Brussel 'onaanvaardbaar' noemt, gaat 'zeer waarschijnlijk' juridische stappen nemen tegen het opgelegde 'taxiverbod' in Brussel. Volgens woordvoerster Susanne Elias-Stulemeijer blijft het bedrijf uit Silicon Valley 'UberPop' aanbieden in de Belgische hoofdstad.Via de app 'Uberpop' kunnen particuliere chauffeurs in contact worden gebracht met mensen die op zoek zijn naar een lift. Volgens de woordvoerster telt de alternatieve taxidienst al enkele duizenden gebruikers in Brussel.Het argument dat Uber de traditionele taxidiensten in de wielen rijdt, wuift de woordvoerstster weg. "Meer zelfs, het aantal gebruikers van vervoersdiensten stijgt. Dat is bewezen in andere steden waar we actief zijn," luidt het.Het bedrijf benadrukt dat de diensten die het aanbiedt zowel in het belang van de consument als van de individuele ondernemer zijn. Uber is overigens in overleg met de Brusselse regering om de gelicentieerde Uber-diensten - waarbij met professionele chauffeurs wordt gewerkt - te kunnen aanbieden in de hoofdstad. De polemiek rond de alternatieve taxidienst leidde tot een juridisch dispuut, nadat een Brussels taxibedrijf naar de rechter trok omdat Uber in strijd zou zijn met de taxiregelgeving. Het taxibedrijf kreeg daarbij de steun van minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) Een Brusselse rechter legde de alternatieve taxidienst vervolgens een activiteitenverbod op en een dwangsom van 10.000 euro per overtreding. Dinsdagavond reageerde Europees commissaris Neelie Kroes, die bevoegd is voor de digitalisering van de economie, via Twitter furieus op de beslissing van de Brusselse rechtbank. (Belga/BO)