De twee bedrijven zijn in een hevige en kostbare concurrentiestrijd verwikkeld. De samenwerking moet daaraan een einde maken.

Hoe die samenwerking er precies uit zou zien, ligt nog niet vast. Een fusie of een overname zijn beide een optie. Careem, dat zijn thuisbasis heeft in Dubai, is actief in zeventig steden en tien landen.

Uber sloot eerder al vergelijkbare deals met Didi Chuxing in China, Yandex in Rusland en Grab in Zuidoost-Azië, omdat het er ook daar niet in slaagde voldoende voet aan de grond te krijgen. Uber wil in 2019 naar de beurs.

De twee bedrijven zijn in een hevige en kostbare concurrentiestrijd verwikkeld. De samenwerking moet daaraan een einde maken.Hoe die samenwerking er precies uit zou zien, ligt nog niet vast. Een fusie of een overname zijn beide een optie. Careem, dat zijn thuisbasis heeft in Dubai, is actief in zeventig steden en tien landen. Uber sloot eerder al vergelijkbare deals met Didi Chuxing in China, Yandex in Rusland en Grab in Zuidoost-Azië, omdat het er ook daar niet in slaagde voldoende voet aan de grond te krijgen. Uber wil in 2019 naar de beurs.