Het bericht van de fusie werd bekendgemaakt door het financieel persagentschap Bloomberg, en later bevestigd door Didi Chuxing. Ubers grote Chinese rivaal verklaart maandag dat het de activiteiten van Uber Technologies Inc.in China verwerft, 'waarmee een einde komt aan een strijd die beide bedrijven miljarden heeft gekost om klanten en chauffeurs in te lijven'. Met de aankondiging van de Chinese speler wordt dus de meedogenloze strijd gestaakt op een opkomende, maar nog steeds niet rendabele markt.

Uber krijgt 20 procent van de nieuw gefuseerde entiteit in handen, waarvan de totale waarde geraamd wordt op 35 miljard dollar, aldus Bloomberg op basis van bronnen dicht bij het dossier. Didi Chuxing pompt op zijn beurt 1 miljard dollar in Uber.

Volgens Bloomberg hoopt Uber-topman Travis Kalanick via de samenvoeging van de activiteiten winst te gaan maken. Kalanick laat in een blogpost, die Bloomberg voor publicatie kon inkijken, optekenen dat 'Uber China en Didi Chuxing samen zonder enige twijfel sterker zullen staan'.

Mogelijk krijgt Uber hierdoor de mogelijkheid naar de beurs te trekken, aldus The Wall Street Journal (WSJ).

Volgens Cheng, CEO vanDidi Chuxing hebben Didi Chuxing en Uber veel geleerd van elkaar in de afgelopen twee jaar. "Deze overeenkomst met Uber zal de mobiele transportsector naar een gezonder, duurzamer niveau van groei tillen", aldus Cheng in een verklaring.

"China is een heel moeilijke markt op het gebied van regelgeving, concurrentie en cultuur, waardoor Uber geconfronteerd wordt met uitdagingen op veel fronten tegelijk," aldus Li Yujie, analist bij RHB Research Institute in Hong Kong. "Samenwerken mét in plaats van te strijden tegen Didi is misschien niet zo'n slecht idee".

(BO)

Het bericht van de fusie werd bekendgemaakt door het financieel persagentschap Bloomberg, en later bevestigd door Didi Chuxing. Ubers grote Chinese rivaal verklaart maandag dat het de activiteiten van Uber Technologies Inc.in China verwerft, 'waarmee een einde komt aan een strijd die beide bedrijven miljarden heeft gekost om klanten en chauffeurs in te lijven'. Met de aankondiging van de Chinese speler wordt dus de meedogenloze strijd gestaakt op een opkomende, maar nog steeds niet rendabele markt.Uber krijgt 20 procent van de nieuw gefuseerde entiteit in handen, waarvan de totale waarde geraamd wordt op 35 miljard dollar, aldus Bloomberg op basis van bronnen dicht bij het dossier. Didi Chuxing pompt op zijn beurt 1 miljard dollar in Uber.Volgens Bloomberg hoopt Uber-topman Travis Kalanick via de samenvoeging van de activiteiten winst te gaan maken. Kalanick laat in een blogpost, die Bloomberg voor publicatie kon inkijken, optekenen dat 'Uber China en Didi Chuxing samen zonder enige twijfel sterker zullen staan'. Mogelijk krijgt Uber hierdoor de mogelijkheid naar de beurs te trekken, aldus The Wall Street Journal (WSJ).Volgens Cheng, CEO vanDidi Chuxing hebben Didi Chuxing en Uber veel geleerd van elkaar in de afgelopen twee jaar. "Deze overeenkomst met Uber zal de mobiele transportsector naar een gezonder, duurzamer niveau van groei tillen", aldus Cheng in een verklaring."China is een heel moeilijke markt op het gebied van regelgeving, concurrentie en cultuur, waardoor Uber geconfronteerd wordt met uitdagingen op veel fronten tegelijk," aldus Li Yujie, analist bij RHB Research Institute in Hong Kong. "Samenwerken mét in plaats van te strijden tegen Didi is misschien niet zo'n slecht idee". (BO)