De Senaat was eerder deze week akkoord gegaan. Vrijdag schaarde ook het Huis van Afgevaardigden zich achter het steunpakket. Trump had eerder al gezegd de wet direct te ondertekenen zodra die door het Congres was geloodst.

Het steunpakket is het omvangrijkste in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Drie weken na de officiële goedkeuring van de wet krijgen miljoenen Amerikanen tot 3.000 dollar overgemaakt van de overheid. Daarnaast staat zo'n 500 miljard dollar gereserveerd voor zwaar geraakte sectoren zoals de luchtvaart.

Kleine ondernemers kunnen goedkoop lenen, waarvoor 350 miljard dollar beschikbaar komt. Verder gaat 250 miljard dollar naar steun voor mensen die door de crisis hun baan zijn kwijtgeraakt. Nog eens 100 miljard dollar wordt uitgetrokken voor ziekenhuizen en het gezondheidssysteem.

De Amerikaanse economie heeft de ingreep hard nodig. Donderdag werd nog bekend dat in één week 3,3 miljoen Amerikanen een uitkeringsaanvraag indienden omdat hun bedrijven dichtgingen om de uitbraak in te dammen. Zo'n explosieve stijging kwam nog nooit eerder voor. Ondertussen liet ook het consumentenvertrouwen de sterkste daling sinds oktober 2008 zien.

Hoewel de uitbraak van het virus in de VS later begon dan in China of Europa, telt het land nu het hoogste aantal coronabesmettingen wereldwijd. Het longvirus is al bij circa 86.000 Amerikanen vastgesteld. Er zouden meer dan 1.200 mensen aan zijn overleden.

De Senaat was eerder deze week akkoord gegaan. Vrijdag schaarde ook het Huis van Afgevaardigden zich achter het steunpakket. Trump had eerder al gezegd de wet direct te ondertekenen zodra die door het Congres was geloodst. Het steunpakket is het omvangrijkste in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Drie weken na de officiële goedkeuring van de wet krijgen miljoenen Amerikanen tot 3.000 dollar overgemaakt van de overheid. Daarnaast staat zo'n 500 miljard dollar gereserveerd voor zwaar geraakte sectoren zoals de luchtvaart. Kleine ondernemers kunnen goedkoop lenen, waarvoor 350 miljard dollar beschikbaar komt. Verder gaat 250 miljard dollar naar steun voor mensen die door de crisis hun baan zijn kwijtgeraakt. Nog eens 100 miljard dollar wordt uitgetrokken voor ziekenhuizen en het gezondheidssysteem. De Amerikaanse economie heeft de ingreep hard nodig. Donderdag werd nog bekend dat in één week 3,3 miljoen Amerikanen een uitkeringsaanvraag indienden omdat hun bedrijven dichtgingen om de uitbraak in te dammen. Zo'n explosieve stijging kwam nog nooit eerder voor. Ondertussen liet ook het consumentenvertrouwen de sterkste daling sinds oktober 2008 zien. Hoewel de uitbraak van het virus in de VS later begon dan in China of Europa, telt het land nu het hoogste aantal coronabesmettingen wereldwijd. Het longvirus is al bij circa 86.000 Amerikanen vastgesteld. Er zouden meer dan 1.200 mensen aan zijn overleden.