Volvo, dat ook in Gent vrachtwagens bouwt, realiseerde in het eerste kwartaal een nettowinst van 1,7 miljard kroon. Een jaar geleden was er nog een verlies van 4,2 miljard kroon. Analisten hadden een verlies verwacht van 8 miljoen kroon.

De omzet steeg 4,4 pct tot 58,6 miljard kroon.

De Zweedse truckreus verwacht dat de markt voor zware vrachtwagens in Europa dit jaar 10 pct zal groeien, en 20 tot 30 pct in de VS.

"Met een geleidelijke verbetering van de wereldeconomie, trekt ook de vraag voor de producten van groep weer aan", aldus topman Leif Johansson.

Volvo, dat ook in Gent vrachtwagens bouwt, realiseerde in het eerste kwartaal een nettowinst van 1,7 miljard kroon. Een jaar geleden was er nog een verlies van 4,2 miljard kroon. Analisten hadden een verlies verwacht van 8 miljoen kroon. De omzet steeg 4,4 pct tot 58,6 miljard kroon. De Zweedse truckreus verwacht dat de markt voor zware vrachtwagens in Europa dit jaar 10 pct zal groeien, en 20 tot 30 pct in de VS. "Met een geleidelijke verbetering van de wereldeconomie, trekt ook de vraag voor de producten van groep weer aan", aldus topman Leif Johansson.