Door de verzegelde site ligt het transport van edelstenen en juwelen vanuit Zaventem naar Antwerpen volledig stil. De verzegeling is het gevolg van de beslissing van de Brusselse rechtbank van koophandel donderdag om de verkoop van Global Services aan Brink's Diamond and Jewelry Services te schorsen.

Door die beslissing werd de aanvraagprocedure voor een definitieve vergunning voor Brink's Diamonds and Jewelry Services, door minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom opgeschort.

In een reactie op de verzegeling verklaarde voorlopig bewindvoerder Zenner dat er praktische afspraken werden gemaakt met de luchtvaartautoriteiten om het transport en het vervoer van waardetransporten en diamanten te verzekeren, zowel bij aankomst als voor vertrek. Er zou enkel sprake zijn van een technisch probleem qua toegang. Dat komt doordat zowel de fysieke sleutels als de digitale toegangscodes werden aangepast door Brink's Diamond and Jewelry Services. "En niettegenstaande de uitspraak van de rechtbank van koophandel weigert de Nederlandse verantwoordelijke hierover te communiceren zolang de voorlopige bewindvoerders hem niet toestaan de activiteiten te hernemen, zoals geregeld in de verkoop van 3 november maar donderdag geschorst door de Brusselse rechtbank", verduidelijkt Alain Zenner.

Vrijdag om 16 uur vergaderen de vakbonden met de voorlopige bewindvoerders. Vakbondsman Geerinck van het ACV verwacht een toelichting bij de stand van zaken over de overnameopties voor Brink's Belgium. Volgens de vakbondsman zijn er positieve signalen te horen rond de Zweedse overnamekandidaat Loomis.

Door de verzegelde site ligt het transport van edelstenen en juwelen vanuit Zaventem naar Antwerpen volledig stil. De verzegeling is het gevolg van de beslissing van de Brusselse rechtbank van koophandel donderdag om de verkoop van Global Services aan Brink's Diamond and Jewelry Services te schorsen. Door die beslissing werd de aanvraagprocedure voor een definitieve vergunning voor Brink's Diamonds and Jewelry Services, door minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom opgeschort.In een reactie op de verzegeling verklaarde voorlopig bewindvoerder Zenner dat er praktische afspraken werden gemaakt met de luchtvaartautoriteiten om het transport en het vervoer van waardetransporten en diamanten te verzekeren, zowel bij aankomst als voor vertrek. Er zou enkel sprake zijn van een technisch probleem qua toegang. Dat komt doordat zowel de fysieke sleutels als de digitale toegangscodes werden aangepast door Brink's Diamond and Jewelry Services. "En niettegenstaande de uitspraak van de rechtbank van koophandel weigert de Nederlandse verantwoordelijke hierover te communiceren zolang de voorlopige bewindvoerders hem niet toestaan de activiteiten te hernemen, zoals geregeld in de verkoop van 3 november maar donderdag geschorst door de Brusselse rechtbank", verduidelijkt Alain Zenner. Vrijdag om 16 uur vergaderen de vakbonden met de voorlopige bewindvoerders. Vakbondsman Geerinck van het ACV verwacht een toelichting bij de stand van zaken over de overnameopties voor Brink's Belgium. Volgens de vakbondsman zijn er positieve signalen te horen rond de Zweedse overnamekandidaat Loomis.