Dat maakte de grootste autofabrikant van de wereld bekend.

De nettowinst in het boekjaar dat in maart eindigt, wordt nu geraamd op 2,13 biljoen yen (15,7 miljard euro). Dat zou een record zijn. Eerder werd op een winst van 2 biljoen yen gerekend.

Dankzij de zwakke Japanse yen worden de buitenlandse verkopen meer waard en daar profiteert Toyota van. Daarnaast verkopen de SUV's van Toyota vooral in de Verenigde Staten erg goed, geholpen door de sterk gedaalde brandstofprijzen. Daardoor wordt een zwakkere vraag op de thuismarkt gecompenseerd.

Toyota was in 2014 voor het derde jaar op rij 's werelds grootste autofabrikant met een totale verkoop van 10,23 miljoen auto's, inclusief de dochtermerken Hino en Daihatsu. (Belga/NS)

Dat maakte de grootste autofabrikant van de wereld bekend.De nettowinst in het boekjaar dat in maart eindigt, wordt nu geraamd op 2,13 biljoen yen (15,7 miljard euro). Dat zou een record zijn. Eerder werd op een winst van 2 biljoen yen gerekend.Dankzij de zwakke Japanse yen worden de buitenlandse verkopen meer waard en daar profiteert Toyota van. Daarnaast verkopen de SUV's van Toyota vooral in de Verenigde Staten erg goed, geholpen door de sterk gedaalde brandstofprijzen. Daardoor wordt een zwakkere vraag op de thuismarkt gecompenseerd.Toyota was in 2014 voor het derde jaar op rij 's werelds grootste autofabrikant met een totale verkoop van 10,23 miljoen auto's, inclusief de dochtermerken Hino en Daihatsu. (Belga/NS)