Verwacht wordt dat er opnieuw anti-Japanse betogingen zullen plaatsvinden. De automerken leggen daarom voor de veiligheid van hun personeel liever de productie stil.

Toyota heeft de activiteit in een deel van zijn fabrie

ken stopgezet, Nissan deed hetzelfde in twee van de drie assemblagefabrieken terwijl Honda zijn vijf assemblagefabrieken stillegde.

In China vonden de voorbije dagen soms gewelddadige anti-Japanse betogingen plaats. Het Chinees protest is gericht tegen de aankoop door Japan van een reeks eilanden waar beide landen aanspraak op maken. Ze zijn dan wel onbewoond, maar zijn omgeven door visrijke wateren en er zouden zich mogelijk gasvoorraden bevinden. (Belga/TE)

Verwacht wordt dat er opnieuw anti-Japanse betogingen zullen plaatsvinden. De automerken leggen daarom voor de veiligheid van hun personeel liever de productie stil. Toyota heeft de activiteit in een deel van zijn fabrie ken stopgezet, Nissan deed hetzelfde in twee van de drie assemblagefabrieken terwijl Honda zijn vijf assemblagefabrieken stillegde. In China vonden de voorbije dagen soms gewelddadige anti-Japanse betogingen plaats. Het Chinees protest is gericht tegen de aankoop door Japan van een reeks eilanden waar beide landen aanspraak op maken. Ze zijn dan wel onbewoond, maar zijn omgeven door visrijke wateren en er zouden zich mogelijk gasvoorraden bevinden. (Belga/TE)