Zestien autokeuring- en vijf rijexamencentra in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zijn vandaag nog in handen van de Finse groep A-Katsastus. De Finse groep is op haar beurt een dochter van het Britse investeringsfonds Bridgepoint.

In het voorjaar berichtte De Tijd hoe de Finnen een koper zochten voor hun centra, verzameld in de ondernemingen Autoveiligheid en Bureau voor Technische Controle. Trends en Kanaal Z achterhaalden nu dat Touring geïnteresseerd is in die ondernemingen. Het dossier zit in een verre fase, want er zou momenteel worden onderhandeld met de mededingingsoverheden over de overname.

De overname door Touring lijkt een logische diversificatie. De onderneming groeide uit pech-hulp op de weg, maar die markt wordt steeds meer verzadigd omdat wagens steeds beter worden. Mobiliteit en helpen bij pech blijven de kernactiviteiten voor Touring. Maar de onderneming zocht daarbij al diversificatie in de herstelling van ruiten, of de bediening van een alarmsysteem. Daarbij worden personen in nood in het hele land geholpen.

Touring haalde in 2012 een omzet van 40 miljoen euro, bij een bedrijfsresultaat van 1,2 miljoen euro. Het bedrijf telt 246 werknemers. De balans oogt solide, met zowat de helft eigen vermogen.

Zestien autokeuring- en vijf rijexamencentra in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zijn vandaag nog in handen van de Finse groep A-Katsastus. De Finse groep is op haar beurt een dochter van het Britse investeringsfonds Bridgepoint. In het voorjaar berichtte De Tijd hoe de Finnen een koper zochten voor hun centra, verzameld in de ondernemingen Autoveiligheid en Bureau voor Technische Controle. Trends en Kanaal Z achterhaalden nu dat Touring geïnteresseerd is in die ondernemingen. Het dossier zit in een verre fase, want er zou momenteel worden onderhandeld met de mededingingsoverheden over de overname. De overname door Touring lijkt een logische diversificatie. De onderneming groeide uit pech-hulp op de weg, maar die markt wordt steeds meer verzadigd omdat wagens steeds beter worden. Mobiliteit en helpen bij pech blijven de kernactiviteiten voor Touring. Maar de onderneming zocht daarbij al diversificatie in de herstelling van ruiten, of de bediening van een alarmsysteem. Daarbij worden personen in nood in het hele land geholpen. Touring haalde in 2012 een omzet van 40 miljoen euro, bij een bedrijfsresultaat van 1,2 miljoen euro. Het bedrijf telt 246 werknemers. De balans oogt solide, met zowat de helft eigen vermogen.