De directieleden van Belfius Bank en vier andere toplui kregen in 2011 in totaal 5,1 miljoen euro uitgekeerd. Ex-CFO Xavier de Walque vertrok met een exitpremie van 720.000 euro.

De cijfers staan in het jaarverslag van de vroegere Dexia Bank, schrijft De Tijd. Voor het eerst geeft de genationaliseerde Belfius Bank, die transparantie hoog in het vaandel draagt, details over de verloning van haar toplui.

Amper bonussen

Het grootste deel van de vergoeding, goed 3 miljoen euro, ging als vaste bezoldiging naar de leden van het directiecomité. Zij waren in 2011 met elf, maar dat was een uitzonderlijke toestand wegens enkele wissels.

Bonussen waren er amper. Voor 2011, een jaar met bijna 1,4 miljard euro verlies, werden ze geschrapt. De directie kreeg enkel in totaal 0,6 miljoen aan uitgestelde bonussen van 2009 en 2010 uitgekeerd.

Exitpremie

Volgens het jaarverslag kreeg één directielid een verbrekingsvergoeding van 720.000 euro. Volgens Moniek Delvou, de woordvoerster van de bank, gaat het om Xavier de Walque die in mei vorig jaar vertrok als financieel directeur en vicevoorzitter van het directiecomité, aldus de krant.

De Walque nam zelf ontslag, maar "hij was ook aan de slag voor de groep Dexia, en daarom geldt voor hem een regeling die Dexia met hem uitwerkte", aldus Delvou. (Belga/KVDA)

De directieleden van Belfius Bank en vier andere toplui kregen in 2011 in totaal 5,1 miljoen euro uitgekeerd. Ex-CFO Xavier de Walque vertrok met een exitpremie van 720.000 euro. De cijfers staan in het jaarverslag van de vroegere Dexia Bank, schrijft De Tijd. Voor het eerst geeft de genationaliseerde Belfius Bank, die transparantie hoog in het vaandel draagt, details over de verloning van haar toplui. Amper bonussen Het grootste deel van de vergoeding, goed 3 miljoen euro, ging als vaste bezoldiging naar de leden van het directiecomité. Zij waren in 2011 met elf, maar dat was een uitzonderlijke toestand wegens enkele wissels. Bonussen waren er amper. Voor 2011, een jaar met bijna 1,4 miljard euro verlies, werden ze geschrapt. De directie kreeg enkel in totaal 0,6 miljoen aan uitgestelde bonussen van 2009 en 2010 uitgekeerd. Exitpremie Volgens het jaarverslag kreeg één directielid een verbrekingsvergoeding van 720.000 euro. Volgens Moniek Delvou, de woordvoerster van de bank, gaat het om Xavier de Walque die in mei vorig jaar vertrok als financieel directeur en vicevoorzitter van het directiecomité, aldus de krant. De Walque nam zelf ontslag, maar "hij was ook aan de slag voor de groep Dexia, en daarom geldt voor hem een regeling die Dexia met hem uitwerkte", aldus Delvou. (Belga/KVDA)