Müller heeft dinsdag een strikt financieel beheer aangekondigd, gezien de onduidelijke kosten die het milieuschandaal bij VW met zich zal meebrengen.

Alle investeringen worden onder de loep genomen. "Wat niet absoluut noodzakelijk is, wordt geschrapt of uitgesteld", aldus Müller dinsdag in Wolfsburg. Ook het door zijn voorganger Martin Winterkorn opgestarte efficiëntieprogramma zal bijgesteld worden.

"Ik ben heel eerlijk: dit zal niet pijnloos gebeuren", aldus Müller. VW zal er ook alles aan doen om in de toekomst goede en duurzame banen te bieden.

Provisie niet voldoende

Daarnaast heeft Müller laten weten dat de provisie van 6,5 miljard euro die Volkswagen heeft aangelegd voor het milieuschandaal met de sjoemelsoftware niet zal volstaan. Hij benadrukte daarbij dat een software-update bovendien niet zal volstaan voor alle dieselauto's van het Duitse VW-concern die betrokken zijn bij het milieuschandaal.

Een aanpassing van de software zal slechts bij een deel van de betrokken wagens volstaan, klinkt het. "Bij een ander deel van de auto's zal een ingreep aan de hardware van het voertuig noodzakelijk zijn."

VW werkt momenteel hard aan een terugroepactie van de elf miljoen betrokken dieselwagens. De autobouwer kijkt aan tegen miljardenboetes en een resem rechtszaken. (Belga/NS)

Müller heeft dinsdag een strikt financieel beheer aangekondigd, gezien de onduidelijke kosten die het milieuschandaal bij VW met zich zal meebrengen. Alle investeringen worden onder de loep genomen. "Wat niet absoluut noodzakelijk is, wordt geschrapt of uitgesteld", aldus Müller dinsdag in Wolfsburg. Ook het door zijn voorganger Martin Winterkorn opgestarte efficiëntieprogramma zal bijgesteld worden. "Ik ben heel eerlijk: dit zal niet pijnloos gebeuren", aldus Müller. VW zal er ook alles aan doen om in de toekomst goede en duurzame banen te bieden. Daarnaast heeft Müller laten weten dat de provisie van 6,5 miljard euro die Volkswagen heeft aangelegd voor het milieuschandaal met de sjoemelsoftware niet zal volstaan. Hij benadrukte daarbij dat een software-update bovendien niet zal volstaan voor alle dieselauto's van het Duitse VW-concern die betrokken zijn bij het milieuschandaal. Een aanpassing van de software zal slechts bij een deel van de betrokken wagens volstaan, klinkt het. "Bij een ander deel van de auto's zal een ingreep aan de hardware van het voertuig noodzakelijk zijn." VW werkt momenteel hard aan een terugroepactie van de elf miljoen betrokken dieselwagens. De autobouwer kijkt aan tegen miljardenboetes en een resem rechtszaken. (Belga/NS)