De topman van de Japanse gameproducent Nintendo, Satoru Iwata, zal zijn eigen loon de komende vijf maanden met de helft verminderen. Hij doet dat omwille van de tegenvallende resultaten van het bedrijf.

Het loon van Iwata wordt tot en met juni gehalveerd, andere leden van de raad van bestuur laten 20 tot 30 procent van hun loon vallen. Dat meldt persagentschap AFP. Afhankelijk van de situatie in juni, wordt de loonsvermindering mogelijk verlengd.

Wii U

Nintendo zag zijn winst tijdens de eerste negen maanden van het boekjaar (dat is tussen april en december 2013, nvdr.) met circa een derde dalen in vergelijking met vorig jaar. In het voorbije kwartaal (oktober tot en met december 2013) kelderde de winst volgens Bloomberg zelfs met 77 procent.

Vooral de verkoop van de nieuwe Wii U-consoles valt tegen. Nintendo verkocht er 2,4 miljoen van de voorbije drie kwartalen. Van de PlayStation 4 van Sony werden er daarentegen al 4,2 miljoen verkocht sinds de spelconsole op 15 november op de markt kwam. Van de Xbox One van Microsoft werden er meer dan 3 miljoen verkocht.

Smartphones en tablets

Nintendo verliest meer en meer spelletjesliefhebbers die liever spelen op hun smartphones en tablets, terwijl de echte fanaten de snellere consoles van Sony en Microsoft prefereren. Iwata staat dan ook onder druk om opnieuw met een bestseller te komen.

Iwata staat al sinds 2002 aan het hoofd van Nintendo. Met de Game Boy Advance SP, de Wii en de Nintendo DS kon hij de omzet van het bedrijf de voorbije jaren wel al vleugels geven. (AFP/KVDA)

De topman van de Japanse gameproducent Nintendo, Satoru Iwata, zal zijn eigen loon de komende vijf maanden met de helft verminderen. Hij doet dat omwille van de tegenvallende resultaten van het bedrijf. Het loon van Iwata wordt tot en met juni gehalveerd, andere leden van de raad van bestuur laten 20 tot 30 procent van hun loon vallen. Dat meldt persagentschap AFP. Afhankelijk van de situatie in juni, wordt de loonsvermindering mogelijk verlengd.Wii U Nintendo zag zijn winst tijdens de eerste negen maanden van het boekjaar (dat is tussen april en december 2013, nvdr.) met circa een derde dalen in vergelijking met vorig jaar. In het voorbije kwartaal (oktober tot en met december 2013) kelderde de winst volgens Bloomberg zelfs met 77 procent. Vooral de verkoop van de nieuwe Wii U-consoles valt tegen. Nintendo verkocht er 2,4 miljoen van de voorbije drie kwartalen. Van de PlayStation 4 van Sony werden er daarentegen al 4,2 miljoen verkocht sinds de spelconsole op 15 november op de markt kwam. Van de Xbox One van Microsoft werden er meer dan 3 miljoen verkocht. Smartphones en tablets Nintendo verliest meer en meer spelletjesliefhebbers die liever spelen op hun smartphones en tablets, terwijl de echte fanaten de snellere consoles van Sony en Microsoft prefereren. Iwata staat dan ook onder druk om opnieuw met een bestseller te komen. Iwata staat al sinds 2002 aan het hoofd van Nintendo. Met de Game Boy Advance SP, de Wii en de Nintendo DS kon hij de omzet van het bedrijf de voorbije jaren wel al vleugels geven. (AFP/KVDA)