'De focus moet liggen op het bedrijf en zijn wereldveranderende missie', aldus Milton in een verklaring. Maar de stap lijkt genomen om het bedrijf te beschermen. De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) begon recentelijk een onderzoek naar beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog bij de rivaal van Tesla.

De zaak draait om een rapport van investeerder Hindenburg Research, die Nikola beticht van fraude door onder meer onjuiste informatie te geven over de mogelijkheden van zijn elektrische trucks. Nikola zegt juist dat Hindenburg een 'shortseller' is die door middel van de publicatie van een misleidend rapport het aandeel wil manipuleren om zo te profiteren van een koersdaling. Het bedrijf, dat elektrisch aangedreven voertuigen ontwikkelt maar nog geen producten op de markt heeft gebracht, ontkent de beschuldigingen maar zag zijn beurswaarde wel kelderen.

Milton blijft overigens wel de grootste aandeelhouder van Nikola, met een belang van ongeveer 20 procent dat bijna 3 miljard dollar waard is. Het in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona gevestigde Nikola kreeg in juni een notering op Wall Street. Het bedrijf werd opgericht in 2015. Stephen Girsky, bestuurslid en voormalig vicevoorzitter van autogigant GM, volgt Milton op.

'De focus moet liggen op het bedrijf en zijn wereldveranderende missie', aldus Milton in een verklaring. Maar de stap lijkt genomen om het bedrijf te beschermen. De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) begon recentelijk een onderzoek naar beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog bij de rivaal van Tesla.De zaak draait om een rapport van investeerder Hindenburg Research, die Nikola beticht van fraude door onder meer onjuiste informatie te geven over de mogelijkheden van zijn elektrische trucks. Nikola zegt juist dat Hindenburg een 'shortseller' is die door middel van de publicatie van een misleidend rapport het aandeel wil manipuleren om zo te profiteren van een koersdaling. Het bedrijf, dat elektrisch aangedreven voertuigen ontwikkelt maar nog geen producten op de markt heeft gebracht, ontkent de beschuldigingen maar zag zijn beurswaarde wel kelderen. Milton blijft overigens wel de grootste aandeelhouder van Nikola, met een belang van ongeveer 20 procent dat bijna 3 miljard dollar waard is. Het in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona gevestigde Nikola kreeg in juni een notering op Wall Street. Het bedrijf werd opgericht in 2015. Stephen Girsky, bestuurslid en voormalig vicevoorzitter van autogigant GM, volgt Milton op.