"Dat is geen onderwerp voor ons", antwoordde topman John Cryan op een vraag naar mogelijke nood aan staatssteun van Bild, het meest gelezen dagblad in Duitsland. "Ik heb op geen enkel moment hulp gevraagd aan de bondskanselier Angela Merkel," voegde Cryan nog toe.

Miljardenboete

Het aandeel van Deutsche Bank zakte maandag tot zijn laagste niveau ooit op de beurs van Frankfurt (10,55 euro) omwille van zorgen over zijn kapitaalpositie. Die zijn ingegeven door een dreigende miljardenboete in de VS. Washington eist dat de bank een recordboete van 14 miljard dollar zou betalen voor een vastgoedgeschil uit 2008. De bank had een provisie van 5,5 miljard euro opzijgezet voor juridische betwistingen.

"Het is van in het begin duidelijk dat we dat bedrag niet gaan betalen", herhaalt Cryan woensdag. Hij hamert er ook op dat Deutsche Bank geen kapitaalverhoging nodig heeft.

De waarde van het aandeel Deutsche Bank is dit jaar al meer dan gehalveerd. Onder Cryan heeft de Duitse bank al 9.000 van de 100.000 arbeidsplaatsen geschrapt. Daarenboven heeft de bank beslist voorlopig geen dividend uit te keren. (Belga/NS)

"Dat is geen onderwerp voor ons", antwoordde topman John Cryan op een vraag naar mogelijke nood aan staatssteun van Bild, het meest gelezen dagblad in Duitsland. "Ik heb op geen enkel moment hulp gevraagd aan de bondskanselier Angela Merkel," voegde Cryan nog toe. Het aandeel van Deutsche Bank zakte maandag tot zijn laagste niveau ooit op de beurs van Frankfurt (10,55 euro) omwille van zorgen over zijn kapitaalpositie. Die zijn ingegeven door een dreigende miljardenboete in de VS. Washington eist dat de bank een recordboete van 14 miljard dollar zou betalen voor een vastgoedgeschil uit 2008. De bank had een provisie van 5,5 miljard euro opzijgezet voor juridische betwistingen. "Het is van in het begin duidelijk dat we dat bedrag niet gaan betalen", herhaalt Cryan woensdag. Hij hamert er ook op dat Deutsche Bank geen kapitaalverhoging nodig heeft. De waarde van het aandeel Deutsche Bank is dit jaar al meer dan gehalveerd. Onder Cryan heeft de Duitse bank al 9.000 van de 100.000 arbeidsplaatsen geschrapt. Daarenboven heeft de bank beslist voorlopig geen dividend uit te keren. (Belga/NS)