De Nederlandse topman van Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen, verlaat het bedrijf zodra een opvolger voor hem is gevonden.

De termijn van Verwaayen bij de Frans-Amerikaanse producent van telecomapparatuur loopt dit jaar af. Hij wil geen nieuwe, zo heeft hij te kennen gegeven. Een reden daarvoor werd niet genoemd.

Verwaayen is sinds 2008 bestuursvoorzitter van Alcatel-Lucent. Eerder was de Nederlander onder meer topman van PTT Telecom en het Britse belbedrijf British Telecom.

Rode cijfers

Alcatel-Lucent maakte verder bekend in het vierde kwartaal van 2012 een verlies van 1,37 miljard euro te hebben geboekt. Een jaar eerder was dat nog 868 miljoen euro winst. Ook in het tweede en derde kwartaal van 2012 kwam het bedrijf al met rode cijfers.

Het nettoverlies is grotendeels het gevolg van afschrijvingen ter waarde van 1,4 miljard euro. De brutowinst lag met 1,25 miljard euro bijna 13 procent lager dan een jaar eerder. De omzet daalde met 1,3 procent tot 4,1 miljard euro.

Over heel 2012 daalden de inkomsten met 5,7 procent tot 14,4 miljard euro. Onder de streep bleef een jaarverlies over van 490 miljoen euro. Daar stond in 2011 nog een winst van 251 miljoen euro.

Alcatel-Lucent kondigde vorig jaar aan in totaal 5500 banen te schrappen. De ingrepen moeten leiden tot een kostenverlaging van 1,25 miljard euro. Daarvan is inmiddels ruim de helft gerealiseerd, meldt het bedrijf. (Belga/KVDA)

De Nederlandse topman van Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen, verlaat het bedrijf zodra een opvolger voor hem is gevonden. De termijn van Verwaayen bij de Frans-Amerikaanse producent van telecomapparatuur loopt dit jaar af. Hij wil geen nieuwe, zo heeft hij te kennen gegeven. Een reden daarvoor werd niet genoemd. Verwaayen is sinds 2008 bestuursvoorzitter van Alcatel-Lucent. Eerder was de Nederlander onder meer topman van PTT Telecom en het Britse belbedrijf British Telecom. Rode cijfers Alcatel-Lucent maakte verder bekend in het vierde kwartaal van 2012 een verlies van 1,37 miljard euro te hebben geboekt. Een jaar eerder was dat nog 868 miljoen euro winst. Ook in het tweede en derde kwartaal van 2012 kwam het bedrijf al met rode cijfers. Het nettoverlies is grotendeels het gevolg van afschrijvingen ter waarde van 1,4 miljard euro. De brutowinst lag met 1,25 miljard euro bijna 13 procent lager dan een jaar eerder. De omzet daalde met 1,3 procent tot 4,1 miljard euro. Over heel 2012 daalden de inkomsten met 5,7 procent tot 14,4 miljard euro. Onder de streep bleef een jaarverlies over van 490 miljoen euro. Daar stond in 2011 nog een winst van 251 miljoen euro. Alcatel-Lucent kondigde vorig jaar aan in totaal 5500 banen te schrappen. De ingrepen moeten leiden tot een kostenverlaging van 1,25 miljard euro. Daarvan is inmiddels ruim de helft gerealiseerd, meldt het bedrijf. (Belga/KVDA)