De 56-jarige Fransman volgt Emmanuel Faber op. Die werd in maart met onmiddellijke ingang uit zijn functies als algemeen directeur en voorzitter gezet, die hij al sinds respectievelijk 2014 en 2017 uitoefende, na maandenlang gebakkelei met aandeelhouders die het oneens waren met zijn strategie. Gilles Schnepp werd al aangeduid als nieuwe voorzitter.

Danone telt wereldwijd zowat 100.000 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van 23,6 miljard euro. De nieuwe CEO zal als taak hebben om het voedingsmiddelenconcern weer te doen groeien en de bladzijde om te slaan na de 'pijnlijke bestuurscrisis', zei Schnepp tijdens de aandeelhoudersvergadering in april.

Het vertrek van Saint-Affrique bij Barry Callebaut werd vorige maand al aangekondigd. Voordien werkte hij lang bij Unilever. (Belga)

De 56-jarige Fransman volgt Emmanuel Faber op. Die werd in maart met onmiddellijke ingang uit zijn functies als algemeen directeur en voorzitter gezet, die hij al sinds respectievelijk 2014 en 2017 uitoefende, na maandenlang gebakkelei met aandeelhouders die het oneens waren met zijn strategie. Gilles Schnepp werd al aangeduid als nieuwe voorzitter. Danone telt wereldwijd zowat 100.000 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van 23,6 miljard euro. De nieuwe CEO zal als taak hebben om het voedingsmiddelenconcern weer te doen groeien en de bladzijde om te slaan na de 'pijnlijke bestuurscrisis', zei Schnepp tijdens de aandeelhoudersvergadering in april. Het vertrek van Saint-Affrique bij Barry Callebaut werd vorige maand al aangekondigd. Voordien werkte hij lang bij Unilever. (Belga)