De oprichters van het coöperatief spaarvehikel Groenkracht, dat jarenlang een goedkope geldkraan was voor Electrawinds, hebben zelf grote belangen in Electrawinds. Dat zegt Jean-Marie Dedecker (LDD).
Jean-Marie Dedecker (LDD) wil deze week nog vicepremier en minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) vragen om de erkenning van Groenkracht als coöperatief spaarvehikel in te trekken. Volgens Dedecker maakte de top zich jarenlang schuldig aan misleiding. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Aandelen

Uit onderzoek van de jaarrekening van de oprichters blijkt namelijk dat die massaal in aandelen van Electrawinds hebben belegd. Het gaat onder meer om Jurgen Ackaert, Peter Goderis en Filip Dewulf, alle drie directeur bij Electrawinds. Ze investeerden allemaal persoonlijk 2,5 miljoen euro in Electrawinds.

De jongste jaren trok statutair zaakvoerder Ackaert Groenkracht steeds dieper in het Electrawinds-bad. 'In 2012, nadat hij al één procent van Electrawinds had verworven, stopte Groenkracht nog eens 7,9 miljoen euro toe aan Electrawinds', zegt Dedecker.

De kranten melden dat Ackaert niet telefonisch bereikbaar was voor een reactie.

Gemakkelijk geld
Vorig jaar beloofde de top de coöperanten dat Groenkracht meer zou diversifiëren. In het tweede kwartaal besliste de raad van bestuur dat Groenkracht geen nieuwe leningen zou geven aan Electrawinds.

Toch verstrekte de coöperatieve vennootschap nog een overlevingskrediet van 1,25 miljoen euro. 'Electrawinds heeft dit spaarinstrument jarenlang misbruikt om gemakkelijk geld aan te trekken', besluit Dedecker. (Belga/KVDA)

De oprichters van het coöperatief spaarvehikel Groenkracht, dat jarenlang een goedkope geldkraan was voor Electrawinds, hebben zelf grote belangen in Electrawinds. Dat zegt Jean-Marie Dedecker (LDD). Jean-Marie Dedecker (LDD) wil deze week nog vicepremier en minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) vragen om de erkenning van Groenkracht als coöperatief spaarvehikel in te trekken. Volgens Dedecker maakte de top zich jarenlang schuldig aan misleiding. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.Aandelen Uit onderzoek van de jaarrekening van de oprichters blijkt namelijk dat die massaal in aandelen van Electrawinds hebben belegd. Het gaat onder meer om Jurgen Ackaert, Peter Goderis en Filip Dewulf, alle drie directeur bij Electrawinds. Ze investeerden allemaal persoonlijk 2,5 miljoen euro in Electrawinds. De jongste jaren trok statutair zaakvoerder Ackaert Groenkracht steeds dieper in het Electrawinds-bad. 'In 2012, nadat hij al één procent van Electrawinds had verworven, stopte Groenkracht nog eens 7,9 miljoen euro toe aan Electrawinds', zegt Dedecker. De kranten melden dat Ackaert niet telefonisch bereikbaar was voor een reactie. Gemakkelijk geld Vorig jaar beloofde de top de coöperanten dat Groenkracht meer zou diversifiëren. In het tweede kwartaal besliste de raad van bestuur dat Groenkracht geen nieuwe leningen zou geven aan Electrawinds. Toch verstrekte de coöperatieve vennootschap nog een overlevingskrediet van 1,25 miljoen euro. 'Electrawinds heeft dit spaarinstrument jarenlang misbruikt om gemakkelijk geld aan te trekken', besluit Dedecker. (Belga/KVDA)