Het gaat om Patrick Lecluyse, tot oktober 2011 nog CEO van Betafence, en om Stefan Claeys, tot op vandaag vicepresident 'Business Development' bij de bouwgroep Wienerberger-Koramic.

"Beide benoemingen passen in de nieuwe koers die B.I.G. wil varen," zegt algemeen personeelsdirecteur en woordvoerder Steven Ryon namens B.I.G. "Onze groep evolueert met rasse schreden van een productgedreven naar een marktgedreven bedrijfsvoering, en dit wereldwijd."

Patrick Lecluyse wordt met ingang van 2 april general manager van de Naaldvilt-divisie.

Het is de bedoeling dat hij naast de verdere ontwikkeling van de operaties ook de commerciële expansieplannen - vooral dan buiten Europa - verder onderzoekt en begeleidt. Lecluyse deed al heel wat buitenlandse ervaring op en zal in samenspraak met de directie van Beaulieu zijn verantwoordelijkheid voor een welbepaalde periode op zich nemen.

Stefan Claeys gaat binnenkort aan de slag als general manager van de divisie Technisch Textiel. "B.I.G. heeft een prominente naam als het gaat over nieuwe collecties met tal van nieuwe producten in de piiplijn", zegt Steven Ryon. "Dit gaat gepaard met ecologische vernieuwing, recyclageprojecten en andere duurzame en technologische ontwikkelingen waarmee we ook al internationale nominaties en awards in de wacht wisten te slepen.

De productontwikkeling en dito innovatie moeten onze groep verder doen groeien, waarbij de R&D-activiteiten voortaan in een nieuwe afdeling worden ondergebracht die zal geleid worden door Guy Verrue. Dit moet een echt competence center worden, verankerd in Vlaanderen. Dit center zal onze wereldwijde commerciële footprint ook verder ondersteunen naar verschillende landen, markten, segmenten alsook naar gerichte productportfolio's."

B.I.G. was in 2011 goed voor 1,4 miljard euro omzet, met 3.400 werknemers en een dertigtal productie- en verkoopvestigingen wereldwijd. (KC)

Het gaat om Patrick Lecluyse, tot oktober 2011 nog CEO van Betafence, en om Stefan Claeys, tot op vandaag vicepresident 'Business Development' bij de bouwgroep Wienerberger-Koramic."Beide benoemingen passen in de nieuwe koers die B.I.G. wil varen," zegt algemeen personeelsdirecteur en woordvoerder Steven Ryon namens B.I.G. "Onze groep evolueert met rasse schreden van een productgedreven naar een marktgedreven bedrijfsvoering, en dit wereldwijd." Patrick Lecluyse wordt met ingang van 2 april general manager van de Naaldvilt-divisie. Het is de bedoeling dat hij naast de verdere ontwikkeling van de operaties ook de commerciële expansieplannen - vooral dan buiten Europa - verder onderzoekt en begeleidt. Lecluyse deed al heel wat buitenlandse ervaring op en zal in samenspraak met de directie van Beaulieu zijn verantwoordelijkheid voor een welbepaalde periode op zich nemen. Stefan Claeys gaat binnenkort aan de slag als general manager van de divisie Technisch Textiel. "B.I.G. heeft een prominente naam als het gaat over nieuwe collecties met tal van nieuwe producten in de piiplijn", zegt Steven Ryon. "Dit gaat gepaard met ecologische vernieuwing, recyclageprojecten en andere duurzame en technologische ontwikkelingen waarmee we ook al internationale nominaties en awards in de wacht wisten te slepen. De productontwikkeling en dito innovatie moeten onze groep verder doen groeien, waarbij de R&D-activiteiten voortaan in een nieuwe afdeling worden ondergebracht die zal geleid worden door Guy Verrue. Dit moet een echt competence center worden, verankerd in Vlaanderen. Dit center zal onze wereldwijde commerciële footprint ook verder ondersteunen naar verschillende landen, markten, segmenten alsook naar gerichte productportfolio's." B.I.G. was in 2011 goed voor 1,4 miljard euro omzet, met 3.400 werknemers en een dertigtal productie- en verkoopvestigingen wereldwijd. (KC)