De rechter acht niet bewezen dat het vijftal onder ede heeft gelogen tijdens de behandeling van een eerdere rechtszaak tegen de grootste bank van Duitsland.

Deutsche Bank raakte dertien jaar geleden verwikkeld in een conflict met mediamagnaat Leo Kirch. Die dichtte oud-topman Rolf Breuer een kwalijke rol toe in de ondergang van zijn zakenimperium. Na de dood van Kirch in 2011 zetten zijn nabestaanden de rechtszaak door.

Tijdens de behandeling van de zaak zouden Breuer en Fitschen valse verklaringen hebben afgelegd. Ook voormalig bestuursvoorzitter Josef Ackermann werd daarvan beticht, net als oud-commissaris Clemens Börsig en oud-bestuurder Tessen von Heydebreck. Zij hebben de aantijgingen altjd tegengesproken.

Het vonnis is een nieuwe tegenvaller voor de Duitse justitie in een proces rond zogenaamde witte boorden. Vorige maand nog werden de voormalige Porsche-CEO Wendelin Wiedeking en de voormalige CFO Holger Haerter door een rechtbank in Stuttgart vrijgesproken voor maniupulatie van Volkswagen-aandelen.

(Belga/BO)

De rechter acht niet bewezen dat het vijftal onder ede heeft gelogen tijdens de behandeling van een eerdere rechtszaak tegen de grootste bank van Duitsland. Deutsche Bank raakte dertien jaar geleden verwikkeld in een conflict met mediamagnaat Leo Kirch. Die dichtte oud-topman Rolf Breuer een kwalijke rol toe in de ondergang van zijn zakenimperium. Na de dood van Kirch in 2011 zetten zijn nabestaanden de rechtszaak door. Tijdens de behandeling van de zaak zouden Breuer en Fitschen valse verklaringen hebben afgelegd. Ook voormalig bestuursvoorzitter Josef Ackermann werd daarvan beticht, net als oud-commissaris Clemens Börsig en oud-bestuurder Tessen von Heydebreck. Zij hebben de aantijgingen altjd tegengesproken. Het vonnis is een nieuwe tegenvaller voor de Duitse justitie in een proces rond zogenaamde witte boorden. Vorige maand nog werden de voormalige Porsche-CEO Wendelin Wiedeking en de voormalige CFO Holger Haerter door een rechtbank in Stuttgart vrijgesproken voor maniupulatie van Volkswagen-aandelen. (Belga/BO)