Dat meldt de raad van bestuur donderdag op een persconferentie. Tom Hautekiet was voorheen Senior Vice President binnen 'Building Products' bij Bekaert.

Op 6 december 2019 werd Joachin Coens verkozen tot voorzitter van CD&V. Daardoor moest hij zijn functie als CEO van de haven van Zeebrugge opgeven. Rik Goetinck werd aangeduid als CEO ad interim. Op 3 maart werd een selectieprocedure opgestart voor een nieuwe CEO. In totaal werden 110 kandidaten gescreend. Uiteindelijk werd de 50-jarige West-Vlaming Tom Hautekiet gekozen als nieuwe CEO van de haven van Zeebrugge.

Hautekiet is bouwkundig industrieel ingenieur en werkt al 22 jaar bij staaldraadfabrikant Bekaert. Zijn 'internationale ervaring en commerciële geest' gaven de doorslag voor zijn aanstelling.

'Het feit dat hij geen ervaring heeft in de maritieme wereld is ook een voordeel', zegt Dirk De fauw, voorzitter van de raad van bestuur. 'Hij kan onbevooroordeeld in het havengebeuren stappen.'

'Een crisis moet je vastnemen'

Voor Hautekiet wordt het met het oog op de coronacrisis, de brexit en de fusie met de haven van Zeebrugge een grote uitdaging. 'Een crisis moet je vastnemen', zegt de nieuwe haventopman. 'Hoewel de brexit op de achtergrond is verdwenen door corona blijft dat een belangrijk vraagstuk. Daarnaast wil ik me ook op vlak van duurzaamheid inzetten.'

Hautekiet zou tegen 1 oktober starten als CEO. Hij zal wel al actief meewerken in de gesprekken over de fusie met de haven van Antwerpen. 'We hebben twee mooie havens en het zou jammer zijn daar niet één grote haven van te kunnen maken', aldus Hautekiet.

Dat meldt de raad van bestuur donderdag op een persconferentie. Tom Hautekiet was voorheen Senior Vice President binnen 'Building Products' bij Bekaert. Op 6 december 2019 werd Joachin Coens verkozen tot voorzitter van CD&V. Daardoor moest hij zijn functie als CEO van de haven van Zeebrugge opgeven. Rik Goetinck werd aangeduid als CEO ad interim. Op 3 maart werd een selectieprocedure opgestart voor een nieuwe CEO. In totaal werden 110 kandidaten gescreend. Uiteindelijk werd de 50-jarige West-Vlaming Tom Hautekiet gekozen als nieuwe CEO van de haven van Zeebrugge. Hautekiet is bouwkundig industrieel ingenieur en werkt al 22 jaar bij staaldraadfabrikant Bekaert. Zijn 'internationale ervaring en commerciële geest' gaven de doorslag voor zijn aanstelling. 'Het feit dat hij geen ervaring heeft in de maritieme wereld is ook een voordeel', zegt Dirk De fauw, voorzitter van de raad van bestuur. 'Hij kan onbevooroordeeld in het havengebeuren stappen.' Voor Hautekiet wordt het met het oog op de coronacrisis, de brexit en de fusie met de haven van Zeebrugge een grote uitdaging. 'Een crisis moet je vastnemen', zegt de nieuwe haventopman. 'Hoewel de brexit op de achtergrond is verdwenen door corona blijft dat een belangrijk vraagstuk. Daarnaast wil ik me ook op vlak van duurzaamheid inzetten.' Hautekiet zou tegen 1 oktober starten als CEO. Hij zal wel al actief meewerken in de gesprekken over de fusie met de haven van Antwerpen. 'We hebben twee mooie havens en het zou jammer zijn daar niet één grote haven van te kunnen maken', aldus Hautekiet.